Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: O nouă Școală SMART construită de la zero, la Ciugud. Cum va arăta școala „deschisă spre tehnologia viitorului”

Publicat

Primăria Ciugud a lansat în dezbatere proiectul noii școli. Noua școală va îmbina educația, cultura, sportul și va fi în directă armonie cu natura, deschisă spre tehnologie și spre viitor, oferind condiții și pentru a pregăti copiii pentru viață, a transmis marți primarul Gheorghe Damian. 

„Acesta este un proiect important pentru următorii ani pe care îl lansăm oficial în dezbatere în mica noastră comunitate. De ce este nevoie de o nouă școală? După ce am construit prima școală smart din mediul rural din România, copiii noștri, care studiau până acum în școlile de la oraș, se întorc acasă. Astfel, dacă anul trecut porneam de la 108 copii, numărul elevilor care au ales școala smart ajunge acum la aproape 160.

Suntem atât de fericiți că școala noastră ne rămâne mică, încât am început să căutăm sursele de finanțare (europene și private ) pentru o nouă școală, mai mare, mai frumoasă și care să demonstreze că nu lăsăm să piară școala de la țară! Păstrăm și vechea școală pe care visăm să o facem un centru educațional de tip after school și pentru cultivarea aptitudinilor copiilor. Vrem să construim o școală care să fie în directă armonie cu natura, deschisă spre tehnologie și spre viitor, dar care să ofere condiții și pentru a pregăti copiii pentru viață.

Avem curajul să vorbim despre tot ceea ce înseamnă inteligența multiplă, de la inteligența logică până la inteligența emoțională. Avem curajul să facem o școală multifuncțională care să îmbine educația, cultura, sportul și sănătate într-un mix perfect. Avem curajul să ne stabilim ca țintă nu note și învățare mecanică, ci fericirea și pregătirea pentru viață a copiilor noștri.

Știm că poate va fi cel mai greu proiect al administrației de la Ciugud și poate mulți vor spune că e „Ciugud to be true”, dar ne încăpățânăm să îl transformăm în realitate.
La Ciugud noi am înțeles de mult cuvintele lui Spiru Haret: <Cum arată astăzi școala va arăta mâine țara>”, a transmis marți, pe pagina de Facebook, primarul Gheorghe Damian.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax