Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: O parte din strada Decebal din Alba Iulia a fost modernizată cu 150.000 de lei. Primăria propune circulaţie cu sens unic

Publicat

IMG_0974 Din această săptămână, se va reda integral circulației tronsonul din strada Decebal cuprins între ADR Centru și strada Mihai Viteazul. Artera şi trotuarul din această zonă au fost reabilitate. Pentru a fluidiza traficul în zonă, Primăria Alba Iulia dorește ca această stradă să fie cu sens unic.

În urma lucrărilor au fost amenajate 27 de locuri de parcare, s-a refăcut caseta drumului, sistemul pietonal și cel de canalizare. Practic, întreaga platformă a fost reabilitată și modernizată, în raport direct cu investițiile recente realizate în zonă, transmit reprezentanţii Primăriei.

Suprafețele și cantitățile incluse în proiect sunt reprezentate de următoarele repere tehnice:

– trotuare 215 mp;

– carosabil – 900 mp;

– parcaje – 500 mp;

– guri de scurgere şi plăci cămine canalizare – 7 bucăţi.

„După lucrările de reabilitare ale secțiilor de infecțioase și dermatologie, în special după refacerea utilităților, era firesc să schimbăm în bine cât mai mult din zona respectivă. A fost șantier acolo, clar, nici drumul acela nu era de cinci stele, așa că s-a impus această intervenție. Lumea era nevoită să parcheze pe zone verzi, se formau bălți și alte neplăceri pe care le știm.

Vom încerca și o reconsiderare a sensurilor de circulație auto, pentru eliminarea disconfortului, propunând un sens unic dinspre ADR spre strada Mihai Viteazul. Sunt obiective de interes public acolo, lucru ce ne îndeamnă să optam pentru aceste schimbări”, a spus Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Propunerea de adoptare a unui sens unic de circulaţie auto a fost înaintată IPJ Alba. Totalul investiţiei se ridică la aproximativ 150.000 lei (TVA inclus).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax