Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: O tânără a rămas agățată de telescaun pe pârtia din Șureanu. Un turist acuză angajații de neglijentă

Publicat

YouTube video

Intervenţie neobişnuită pe pârtia de pe Domeniul Schiabil din Munţii Șureanu, judeţul Alba, unde o femeie a rămas agățată de telescaun în momentul în care a încercat să coboare la capătul de sus al pârtiei. Turista a rămas agățată de bretelele rucsacului, care s-au prins de telescaun.

Femeia a purtat rucsacul în spate când s-a urcat pe telescaun deşi acest lucru este strict interzis. Salvamontiștii recomandă ca rucsacul să fie ținut în brațe, special pentru a evita astfel de situații.

De teamă să nu cadă, turista a stat încremenită câteva minute bune, atârnând de telescaun. Doi oameni s-au cățărat pe stâlpul telescaunului pentru a salva pe tânară.  Angajaţii pârtiei au reușit să ajungă la ea şi au ridicat-o cu grijă. Doar o minune a făcut ca tânăra suspendată în telescaun să nu fie rănită. În orice moment bretelele rucsacului puteau să cedeze.

Cristian Ivan, un turist aflat întâmplător în zona unde a avut loc incidentul a postat pe facebook un mesaj prin care i-a acuzat pe angajații telescaunului din Șureanu de neglijență, nepasare și atitudine ostilă la adresa turiștilor care semnalează probleme la ”mașinăria” de pe Șureanu.

Tânărul povestește că, înainte cu o zi de incidentul în care a fost implicată turista care a rămas agățată în telescaun, a trecut printr-o experiență asemănătoare : ”Frumusetea acestor locuri este într-o antiteza maximă cu indolența oamenilor care lucreaza la telescaunul din domeniul schiabil Sureanu. Pe lângă faptul că sunt incapabili să rezolve o problema de urgență, se răstesc la turiștii care îi cheamă în ajutor.
Ieri urcam cu telescaunul și la coborârea din acesta, rucsacul mi s-a agatat în el, mâna mi-a rămas prinsă în rucsac și din această cauza am si căzut, iar rucsacul cu tot echipamentul, telefonul, acte, bani a plecat mai departe în plimbare cu telescaunul. Rucsacul nu era pus în spate, ci lângă mine și când m-am pregătit să sar s-a agățat în mașinarie, târându-mă.

Deși prietenul cu care eram a strigat la „supraveghetorii” telescaunului să-l oprească, unul dintre ei abia s-a sinchisit sa iasă de la căldurică, zicând ca nu e nici o problemă, rucsacul va ajunge jos și cineva va avea grija de el. S-a întors în baracă. M-am dus după el în încăpere, revoltat că nu a oprit telescaunul și că din lipsa lor de atentie față de turisti m-am lovit la mână în cădere, iar „domnii” au țipat să ies de acolo, că nu este problema lor rucsacul meu și m-au împins să ies afară. Am coborât și mi-am recuperat singur echipamentul. Dovada video a celor întâmplate nu o am pentru că așa cum am mai zis, telefonul era în rucsac la încărcat.
La diferență de nici măcar o zi, gravitatea unei alte situații ni se înfătișează în același loc, din pricina neatenției celor încredințati să asigure protecția turiștilor de pe domeniul schiabil Sureanu. Un om rămâne agățat de telescaun, viața atârnându-i de rezistența bretelelor rucsacului în care a rămas prins.

Toate astea s-au întâmplat din cauza faptului că nu există o persoana care să supravegheze cu atenție coborârea turiștilor din telescaun. O scenă incredibilă, în care toți privim si „echipa de salvare” abia se mișcă în rezolvarea problemei! În orice moment acel om putea sa cadă, si cu toate acestea cei de acolo nu păreau să găsească o solutie pentru a salva omul.
E incredibil ce se întamplă şi cum viaţa noastră şi a copiilor este în pericol la orice urcare cu telescaunul din Sureanu.”

sursa video: Cristian Ivan

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax