Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Oameni pentru oameni”. Acţiuni caritabile de Crăciun, derulate de angajaţii Penitenciarului Aiud

Publicat

Angajaţii Penitenciarului Aiud s-au implicat şi anul acesta în campania de Crăciun “Oameni pentru Oameni”. Au adus astfel un strop de bucurie şi speranţă în sufletele oamenilor care sunt singuri, mai ales în această perioadă a anului. De asemenea, atât deţinuţii, cât şi funcţionarii penitenciarului au susţinut un mini-concert de colinde şi au oferit cadouri persoanelor vârstnice.

“Munca în echipă a adus rezultatele asteptate, astfel că, dincolo de problemele şi greutăţile inerente muncii pe care o desfăşurăm în fiecare zi, am ales să ne implicăm ca de fiecare dată în viaţa comunităţii, ajutându-i atât cât se poate pe cei mai puţin norocoşi, pe cei care au nevoie de un zâmbet sau măcar o alinare.

Ideile au fost multe, dar anul acesta ne-am oprit asupra a patru dintre ele pe care am reuşit să le şi materializăm”, transmit reprezentanţii Penitenciarului Aiud.

O parte dintre angajaţi au donat sânge la Spitalul Judeţean Alba. Nu au avut nevoie nici de ziua liberă la care au dreptul cu această ocazie, venind în continuare la serviciu, iar tichetele primite cadou au fost donate mai departe pentru a umple sacul cu cadouri al Moşului.

O altă activitate a fost vizitarea Centrului de bătrâni „Ana Schaffeer” din Alba Iulia pentru a le aduce un colind şi pentru a le oferi un mic cadou cu ocazia Sărbătorii Crăciunului. “Zâmbetele şi lacrimile de pe chipul brăzdat de ani al acestor oameni au fost pentru noi satisfacţia cea mai mare şi motivaţia de a continua si in viitor această campanie”, mai spun reprezentanţii Penitenciarului Aiud.

De asemenea, au demarat o strângere de fonduri pentru unul dintre colegii lor de la Penitenciarul Targu Mureş, care are nevoie de o intervenţie chirurgicală, iar costurile sunt de 16.000 de euro.

“Pentru a se bucura de magia sărbătorilor de iarnă, am încercat să ajutăm o familie frumoasă, cu părinţi muncitori şi trei îngeraşi de copii. Le mulţumim că au acceptat să facem parte din familia lor şi ne-am dorit ca anul acesta să-i ajutăm pe părinţi să le ofere copiilor un Crăciun de neuitat. Îi asigurăm că nu doar acum, ci şi pe mai departe le vom fi alături. Pentru că sunt o familie frumoasă, care după măsura posibilităţilor lor se străduiesc să le asigure copiilor un viitor mai bun”, au precizat sursele citate.

Toate activităţile au fost organizate de către subcomisar de penitenciare Maria Gruiţă – ofiţer psiholog resurse umane şi de către subinspector de penitenciare Adelina Oltean – ofiţer formare profesională.

În cadrul Proiectului educativ de Crăciun, s-a susţinut o prelegere cu tema „Colindele în viaţa şi spiritualitatea credincioşilor români”, urmată de un concert de colinde susţinut de „Corul robilor” al deţinuţilor adulţi, corul deţinuţilor tineri, precum şi de un grup de funcţionari ai penitenciarului. De asemenea, în cadrul activităţilor de tip ocupaţional, sub coordonarea personalului Serviciului educaţie şi asistenţă psihosocială, s-au confecţionat ornamente care vor împodobi brazii de Crăciun distribuiţi pe fiecare secţie de deţinere.

Cu acelaşi prilej, funcţionari ai Serviciului educaţie şi asistenţă psihosocială împreună cu 10 deţinuţi încadraţi la regim închis au vizitat persoanele instituţionalizate în Căminul pentru persoane vârstnice din Sebeş. Deţinuţii au prezentat vârstnicilor un program artistic conţinând colinde şi poezii, iar funcţionarii au dăruit cozonac şi fructe.

“Sărbători fericite vă dorim tuturor, un Crăciun fericit, pace, linişte şi armonie în sufletul şi vieţile dumneavoastră!”, este mesajul angajaţilor Penitenciarului Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax