Connect with us
Publicitate

ABRUD

FOTO: Oamenii din Roșia Montană, îngrijorați că Tăul Mare ar putea fi asanat definitiv. ”Este un simbol al localității”

Publicat

Comunitatea locală din Roșia Montană este îngrijorată de informațiile legate de asanarea definitivă a lacului Tăul Mare, care circulă în zonă. 

În noaptea în care s-a dat alarma, chiar șeful DSU, Raed Arafat a vorbit despre două soluții legate de problema barajului fisurat, amândouă presupunând golirea lacului.

Este vorba despre repararea digului după golire sau despre secarea definitivă a lacului. Doar că oamenii din zonă sunt atașați de Tăul Mare, care este vara o zonă de promenadă, de pescuit și de îmbăiat.

O postare pe Facebook trage un semnal de alarmă din acest punct de vedere: oamenii nu vor să rămână fără lac.

Autoritățile nu au precizat încă în mod clar, ce se va întâmpla cu lacul.

”Tăul Mare este aproape secat, nu mai reprezenta un pericol și se aude ca se va face o scurgere în baraj pentru a nu mai urca în nivel.

Tăul Mare este pentru noi un loc al copilăriei, aici veneam la baie, ieșeam la iarba verde, este un simbol al localității și vorbește despre trecutul, identitatea și motivul pentru care ne aflăm aici, un habitat natural, un loc inclus în patrimoniul mondial și cel mai impresionant era forma lui de inimă pentru care se mai numea și inima Roșiei Montane.

Ultimele zile de la aflarea veștii cu fisura din baraj au fost de groază și trebuia golit, dar ne îngrijorează faptul că ne aflăm în România, că nu se vor găsi fonduri și competența necesară pentru refacere și tot ce va mai rămâne din acest loc, inima Roșiei Montane, va fi o mare groapă între dealuri…” au scris pe Facebook, administratorii contului Casa Petri Roșia Montană.

Foto: Casa Petri Roșia Montană

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. gelu stoian

    joi, 06.10.2022 at 13:51

    ” DESTEPTILOR ” : Plimbati-va prin Padurea din ” Zona „, si Faceti BAIE, Acasa, in CADA , NU in ” Taul Mare ” !!!!! Acest lac de acumulare NU a fost FACUT pentru VOI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. marius

    joi, 06.10.2022 at 19:38

    vreti lac si aventuri, dati bani si intretinetil . aaaaa paiiii atunci nu-l mai vreti daca nu primiti bani de la guvern. voi nici macar nu sunteti in stare sa cositi iarba din jurul lacului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax