Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ocna Mureş s-a înfrăţit cu un oraş din China. O delegație din Dongyang a semnat memorandum de colaborare cu administrația locală

Publicat

IMG_20160509_111256 În perioada 9 – 10 mai, o delegație oficială a orașului Dongyang, regiunea Zhejiang, China, a vizitat orașul Ocna Mureș. Vizita a avut drept scop identificarea oportunităților de colaborare pe diferite direcții (economic, cultural, educațional etc) între cele două localități, având ca obiectiv, în prima etapă, înfrățirea celor două orașe.

Ca urmare a discuțiilor care au avut loc cu administrația locală, a fost semnat un Memorandum care deschide calea înfrățirii celor două orașe. Memorandumul a fost semnat de primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler și de secretarul Comitetului Municipal al P.C.C. din orașul Dongyang, Yao Jiyang.

Zhejiang este a doua regiune din China din punct de vedere economic și reprezintă și un foarte important centru cultural. Orașul Donyang este un reper important pentru estul Chinei și are o populație de peste 800.000 locuitori. Partea economică este dominată de domeniul construcțiilor (Zhongtian Construction Group Co. Ltd. – cea mai mare companie de construcții civile și industriale din China), precum și de industria produselor medicale și farmaceutice.

Din punct de vedere cultural în Dongyang se află un studio cinematografic considerat ca fiind Hollywood al Chinei. Tot în Dongyang se află cel mai mare muzeu al sculpturii în lemn din China.

„Așa cum spune și Memorandumul semnat, cele două orașe se angajează să dezvolte comunicarea și colaborarea în domenii precum economia, comerțul, tehnologia, cultura și educația, precum și alte domenii de interes comun. Consider că acest lucru reprezintă un avantaj pentru Ocna Mureș și demonstrează deschiderea noastră pentru colaborare. E o oportunitate pentru noi să devenim cunoscuți în lume prin ceea ce suntem, prin ceea ce putem face”, a declarat primarul orașului, Silviu Vințeler după semnarea documentului care permite celor două localități să devină orașe înfrățite.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax