Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Oferta educaţională MApN şi tehnică militară, prezentate la Colegiul „David Prodan” din Cugir

Publicat

Elevii din Cugir au avut posibilitatea cunoască oferta educaţională a Ministerului Apărării şi să vadă tehnică militară, precum şi să cunoască militarii participanţi la teatrele de operaţii. Marţi, la Colegiul Naţional „David Prodan” Cugir sa desfăşurat „Ziua Armatei României în şcoli”, eveniment organizat de Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, în colaborare cu UM 01684 Alba Iulia.

În incinta instituţiei de învăţământ a fost instalat un stand de prezentare unde s-au informat tinerii despre oferta educaţională a Ministerului Apărării Naţionale şi au fost expuse echipamente militare (armament uşor de infanterie). Militarii participanţi la misiuni în teatrele de operaţii, îmbrăcaţi în uniformă de instrucţie tip deşert au exemplificat tipurile de misiuni executate de aceştia, programul de instruire înainte de plecarea în misiune, riscuri şi ameninţări, beneficiile pentru cariera personală, iar reprezentanţii Biroului Informare Recrutare, împreună cu doi elevi din clasa a X-a de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, care provin din localitatea Cugir au prezentat avantajele alegerii carierei militare.

Elevii şi profesorii au putut viziona filme documentare realizate în instituţii de învăţământ militar şi centre de instruire ale categoriilor de forţe armate. La terminarea expunerilor, în cadrul standului de prezentare au fost purtate discuţii interactive cu profesorii şi elevii instituţiilor şcolare menţionate referitor la temele prezentate.

Tinerii au fost interesaţi în număr mare şi entuziasmaţi de organizarea acestei activităţi şi de posibilitatea de a învăţa şi a urma mai departe cursurile unei instituţii militare de învăţământ, implicit să devină militari profesionişti, transmit reprezentanţii Centrului Militar Judeţean Alba.

La activitate au participat şi cadre didactice şi elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 3 Cugir.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax