Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Opera lui Eminescu, evidențiată de elevii Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia. Scenete, recital și prezentări

Publicat

Elevii și profesorii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia au evidențiat luni, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, opera poetului Mihai Eminescu. Într-un eveniment organizat la sediul unității de învățământ, elevii au aflat detalii despre poetul nepereche și au prezentat câteva activități artistice.

În deschiderea colocviului, a vorbit directorul seminarului, pr. prof. Eugen Pintea. A urmat recitalul prezentat de de Cercul de chitară al școlii, coordonat de profesor Sorina Matei.

Apoi, elevii clasei a XI-a B, coordonați de profesor Ioana Blaga, au prezentat un moment artistic.

Elevii de gimnaziu și liceu au interpretat renumitul poem ”Luceafărul”, dar și ”Scrisoarea III” sau alte fragmente din opera eminesciană.

Prin intermediul acestor activități, elevii au conștientizat importanța cinstirii valorilor naționale, a personalităților marcante ale culturii române, amintind faptul că opera lui Mihai Eminescu este încă un izvor nesecat de semnificații chiar și după 173 de ani.

Detalii interesante despre viața poetului le-au fost prezentate de prof. univ. dr. Diana Câmpan, de la Universitatea din Alba Iulia.

Elevii au aflat date despre nașterea și familia acestuia, perioada studiilor din străinătate, popasurile culturale pe care le-a făcut pentru desăvârșirea sa ca om, legătura puternică pe care a avut-o cu religia, dar și relațiile culturale pe care le-a avut de-a lungul vremii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax