Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Orașul Marii Uniri, în pregătiri pentru 1 Decembrie. Cum arată Alba Iulia înainte de Ziua Naţională a României

Publicat

1 decembrie

În doar câteva zile, în orașul Marii Uniri se va sărbători Ziua Națională a României, 95 de ani de la unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România. Pregătirile pentru sărbătorirea unuia din cele mai importante evenimente istorice a început încă de joi dimineața. Steagurile erau deja montate, luminițele din oraș așteaptă să fie aprinse, iar frunzele din Cetate erau adunate.

Ca în fiecare an, ziua de 1 Decembrie este sărbătorită cu mare fast la Alba Iulia. Artificii, concerte, lumini, masă populară, steaguri și alte evenimente așteaptă să încânte cetățenii și turiștii. Ca o adevărată gazdă a Marii Uniri, Alba Iulia se pregătește de sărbătoare încă din timp. Cu doar câteva zile înainte de marele eveniment, orașul este în „febra” pregătirilor.

Cei 3500 mp de tricolor sunt aranjați pe stâlpi, luminițele care vor împodobi Porțile Cetății au fost și ele montate, iar muncitorii au început deja toaletarea copacilor și să măture frunzele care au căzut în Cetatea Alba Carolina.

Nici Palatul Principilor nu a rămas nedecorat. Acesta a fost împodobit cu steluțe și plasă de lumini care vor fi aprinse pentru a pune în evidență clădirea ce i-a servit ca reședință voievodului Mihai Viteazul.

Anul acesta, la Alba Iulia vor fi aprinse 400 de torțe cu flăcări tricolore purtate de cercetași, 1000 de artificii și efecte pirotehnice tricolore și 200 de artiști pe scenă.

Au mai fost pregătite 30 kg de confetti roșii, galbene și albastre, 2000 de seturi de fulare și căciuli tricolore, 2000 de stegulețe tricolore, 2000 de stegulețe de mașină, 500 de umbrele tricolore, 9 reflectoare tricolore de mare putere (tip skytracer).

Vezi PROGRAMUL DE 1 DECEMBRIE.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax