Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Orașul Marii Uniri, ultima destinație pentru steaua „desenată” pe harta României, prin alergare, de peste 100 de militari din țară. Au adus și tricolorul

Publicat

IMG_0565 130 de militari din 24 de garnizoane şi-au propus să ajungă, în 1 Decembrie, în acelaşi timp, la Alba Iulia. Prin traseele pe care le-au parcurs, militarii au „desenat” prin alergare o stea pe harta României. Aceștia au ajuns în jurul orei 11.00 în fața Sălii Unirii din Alba Iulia cu tricolorul României, pe care era inscripționat mesajul „Sacrificiu și respect!”.

„Stele pentru Veterani” este un proiect inițiat de Ministerului Apărării  care are ca scop aducerea în atenţia societăţii civile respectul şi preţuirea care se cuvin veteranilor, răniţilor, invalizilor şi urmaşilor celor decedaţi ca urmare a participării la acţiuni militare.

Demersul este menit să atragă atenția asupra veteranilor și celor care au luptat în teatrele de operaţiuni sau pe front.

De 1 Decembrie, întreaga ţară a “alergat” spre Alba Iulia. Camarazi, militari ai Armatei României, constituiţi voluntar în echipe, din Babadag, Galaţi, Iaşi, Focşani, Buzău, Vatra Dornei, Miercurea Ciuc, Bistriţa, Ploieşti, Sfântu Gheorghe, Braşov, Bucureşti, Curtea de Argeş, Craiova, Sibiu, Zalău, Cluj-Napoca şi Banat și-au unit eforturile pentru a desena, prin alergare, o stea pe harta României, o stea pentru veterani, transmit organizatorii.

Aceștia au pornit în alergare de miercuri, iar luni, ultimul oraș în care trebuiau să ajungă este Orașul Marii Uniri, Alba Iulia. Astfel că 130 de militari care au trecut prin mai multe orașe ale țării, pentru a desena prin alergare o „stea” pe harta României.

Asociația de Caritate din Armata României “Camarazii” își propune prin acest eveniment strângerea de fonduri, pentru ca veteranii răniți în teatrele de operații din Afganistan sau Irak să participe la edițiile viitoare ale Jocurilor Paralimpice Invictus.

Din toate colțurile țării, echipele Invictus s-au unit pe 1 Decembrie la Alba Iulia. Pentru că luptătorii noștri de-atunci și de-acum merită! Pentru că sacrificiul lor ne obligă să ne aducem aminte! Pentru că putem!”, este mesajul lansat de membrii asociației.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax