Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ornament uriaş din flori, în apropierea Cetăţii din Alba Iulia. Surpriză de Ziua Internaţională a Copilului

Publicat

IMG_0937 Albaiulienii şi turiştii care s-au plimbat sâmbătă prin cartierul Cetate au observat un aranjament imens, din flori, ce reprezintă un câine „de pază”, în apropierea fortificaţiei. Iniţiativa este dedicată atât celor mari, cât mai ales copiilor, de 1 Iunie.

Aranjamentul are patru metri înălţime, iar florile sunt petunii, de mai multe culori, combinate pentru a da o imagine veselă zonei. „Surpriza” este la intersecţia străzilor Cloşca cu 1 Decembrie 1918, în apropierea Cetăţii Alba Carolina, peste drum de Hotel „Cetate”.

Iniţiativa aparţine firmei care administrează spaţiile verzi din sectorul amintit, administrată de Vasile Todea. Acesta a declarat pentru Alba24 că a avut această idee, ca o surpriză pentru copii, de 1 Iunie, dar şi pentru cei mari.

A spus că el a realizat proiectul şi a coordonat execuţia: schelet din metal şi montarea florilor, având la bază un amestec cu turbă roşie, pentru a păstra umiditatea.

Todea a precizat că a durat o săptămână până a fost finalizat aranjamentul, iar aceasta va rămâne în locaţia respectivă timp de maximum două luni, în funcţie de condiţiile meteorologice.

Aceeaşi sursă a mai dezvăluit că arnajamentul reprezintă un câine din rasa Labrador şi că mai pregăteşte şi alte surprize pentru albaiulieni.

Iniţiativa este inspirată de creaţia artistului american Jeff Koons, realizată în 1992, ce reprezintă un câine uriaş din flori, cu o înălţime de 12 metri, ce a fost expus în Spania, la Bilbao, lângă Muzeul Guggenheim.

Citeşte şi De 1 IUNIE, Alba Iulia devine CETATEA COPIILOR. Jocuri, concursuri şi surprize pentru copii şi părinţi. PROGRAMUL

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cornel

    sâmbătă, 30.05.2015 at 21:40

    O initiativa laudabila din partea firmei si o surpriza placuta pentru locuitorii orasului si nu numai. Bravo!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax