Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Paradă extraordinară cu călăreți și torțe, la „Sărbătoarea Libertății” de la Blaj. Peste 1.000 de persoane au defilat prin centrul municipului

Publicat

DSC_0190 Peste 1.000 de persoane, în marea lor majoritate elevi ai şcolilor blăjene, au defilat, joi seara, în centrul municipiului Blaj, la „Parada cu călăreţi şi torţe” din acest an. Manifestarea, ajunsă la a noua ediţie consecutivă, reînvie o tradiţie interbelică a şcolilor blăjene.

Ca de obicei, parada a fost deschisă de fanfara Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia, urmată de călăreţii din Tiur, îmbrăcaţi în costume populare, de oficialităţile locale şi judeţene, în frunte cu primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, şi de elevi, cadre didactice şi localnicii care au urmat coloana formată.

„Parada cu călăreţi si torţe” face parte din „Sărbătoarea Libertăţii”, organizată, în perioada 5-15 mai 2017 de Primăria şi Consiliul Local Blaj, care marchează împlinirea a 169 de ani de la Marea Adunare Naţională de pe Câmpia Libertăţii Blaj, din 3-15 mai 1848.

Foto: Nicu Goga

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax