Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Parada portului popular şi spectacole cu toate ansamblurile prezente la Festivalul Internaţional de Folclor Aiud 2015

Publicat

Picture 201 Momente pline de culoare, voie bună şi detalii interesante despre tradiţii din ţară şi de peste hotare au reprezentat atmosfera de duminică şi luni la Festivalul Internaţional de Folclor de la Aiud. La ediţia a cincea a evenimentului participă ansambluri din România, dar şi Columbia, Kyrgyzstan, Turcia, Serbia, Mexic, Paraguay, Slovacia, Spania şi Ungaria. Astfel, cei prezenţi au ocazia să descopere obiceiuri şi dansuri folclorice din mai multe zone ale lumii.

Duminică, ziua a început cu un periplu în costume populare la biserici pentru cântecul religios. La Catedrala Ortodoxă au participat grupuri din Serbia, Slovacia, Columbia, Spania, iar la Biserica Greco Catolică, cele din Kyrgyzstan, Mexic, Paraguay, Turcia şi România.

A urmat parada portului popular, în Piaţa Dr. Constantin Hagea, un moment deosebit, în care participanţii au putut admira ţinutele deosebit de pitoreşti ale reprezentanţilor diferitelor culturi.

Seara a fost dedicată tuturor ansamblurilor prezente la festival. Fiecare din cele 10 ansambluri au prezentat un program de 10-15 minute.

Luni seara, a fost spectacol cu ansamblurile din Mexic, Paraguay, Spania, Slovacia, România: „Cununa Fărăului”, „Dor de sat” Unirea. Fiecare au dansat aproximativ 20 de minute pe scenă, încântând publicul.

Citeşte şi FOTO: Șase ansambluri, prezente pe scena Festivalului Internațional de Folclor de la Aiud, în a treia seară de eveniment

În ultima zi de eveniment, marți, de la ora 19.45 va avea loc gala festivă, moment în care se vor înmâna diplome și cupe. Festivalul se va încheia cu un foc de artificii, la ora 23.00.

Citeşte şi FOTO: Tradiție, spectacol și culoare la deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Folclor de la Aiud

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax