Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Parada torţelor la Alba Iulia, în deschiderea Festivalului Cetăților Dacice. „Lupii de fier” şi trupe de romani au făcut spectacol în Cetate

Publicat

În avanpremiera manifestărilor din cadrul Festivalului Cetăților Dacice de la Cricău, vineri, la Alba Iulia, trupele de reenactment au oferit un spectacol publicului din zona Cetate. „Lupii de fier” şi Garda romană au defilat la „parada torţelor”, pornind de la Poarta a IV-a, pe Bulevardul Transilvaniei, spre  Schit. La marş a participat şi garda pretoriană, sosită tocmai din Italia.

Festivalul Cetăților Dacice a fost deschis cu o paradă impresionantă a „forţelor” daco-romane. Personaje desprinse parcă din vremurile vechilor daci au trecut prin faţa celor prezenţi în zona Cetăţii, anunţând de pe acum spectacolele ce urmează să le fie prezentate la Cricău, de sâmbătă. Vor fi întreceri dacice, în care echipe de feciori din cele cinci cetăţi dacice ale judeţului (Cetatea de Baltă, Cricău, Cugir, Ighiu, Săsciori) se întrec în probe pline de culoare şi umor, pentru câştigarea dreptului de a găzdui următoarea ediţie a festivalului. De pildă, anul acesta are loc la Cricău, ca urmare a câștigării ediției 2012 de către echipalocală.

Probele ce încep de sâmbătă, de la ora 18.00, sunt cât se poate de antrenante: Arcul viteazului, Rapid şi puternic, Suliţaşul cetăţii, Cel mai iute de picior, Braţul de fier, Luptătorul, Îndemânare şi curaj, Să ne unim forţele, Voinicul din cetate, Cărăuşii cetăţii. Ca în fiecare an, se vor folosi arme reale, iar întreaga competiție va fi comentată de Daniel Buzdugan.

Vedeţi AICI ce vă aşteaptă la Festivalul Cetăţilor Dacice de la Cricău.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax