Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Pârâuri umflate și anexe inundate în mai multe localități din Alba. Autoritățile nu dețin informații și spun că nu au fost alertate

Publicat

3 Ploile din ultimele ore au umflat debitele apelor care traversează localitățile din județul Alba, inundând câteva curți și grădini și, mai ales, provocând îngrijorare în rândul locuitorilor. După ce de dimineață au fost afectate gospodăriile unor cetățeni din Mănărade, apa ”a ieșit” și la Cetea, la Dobra și la Rîmeț, inundând câteva curți, grădini și anexe gospodărești. 

Autoritățile nu au fost alertate, potrivit prefectului de Alba. Contactat de Alba24.ro, Dănuț Hălălai, a spus că deocamdată nu deține informații legate de gospodării afectate sau alte pagube. Nici reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență nu au fost avertizați de locuitorii județului cu privire la inundații, însă ar trebui spus că aproape fiecare primărie are un serviciu de voluntari cu ajutorul căruia încearcă să țină sub control efectele fenomenelor naturale. În general, doar cazurile care nu pot fi gestionate local ajung să intre în atenția ISU.

Reamintim că, de dimineață, trei case au fost inundate în localitatea Mănărade, lângă Blaj, apa intrând în subsolul unor imobile. Pentru evacuarea apei au fost chemaţi să intervină pompierii din Blaj. Judeţul Alba şi alte zone din ţară se află sub atenţionare cod galben de averse şi furtuni, până vineri.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax