Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Parc special pentru copii cu dizabilităţi, inaugurat la Alba Iulia. Proiect finanţat cu sprijinul Fundaţiei Comunitare Alba

Publicat

IMG_0470 Joi, la Alba Iulia a fost inaugurat un parc special amenajat pentru dezvoltarea abilităților motrice și senzoriale ale copiilor cu dizabilități.

În cadrul ediției de anul trecut a Cercului de Donatori Alba, organizat de Fundația Comunitară Alba, oameni inimoși din comunitate au donat pentru susținerea cauzei Asociației Proiectul Viziunea Nevăzătorilor din Alba Iulia, respectiv realizarea unui „Parc special pentru copii speciali”, prin amenajarea unui spațiu în aer liber, de circa 1.200 mp (situat în vecinătatea asociației), cu vegetație, obiecte de joacă și animale de casă, destinat dezvoltării abilităților motrice și senzoriale a unor copii cu dizabilități.

După un efort de durată și folosirea celor 5.070 lei mobilizați la Cercul de Donatori Alba pentru acest proiect, împreună și cu alte resurse ale asociației, joi, de la ora 18.30, a avut loc inaugurarea acestui spațiu, situat în Alba Iulia, strada Nicolae Grigorescu, nr. 1 i. La eveniment au participat, printre alții, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, directorul Fundației Comunitare Alba, Dorin Sava, reprezentanți ai Asociației Proiectului Viziunea Nevăzătorilor, copiii beneficiari, părinții acestora și donatori din proiect.

Parcul este dotat cu tobogan, pod mişcător, hinte, cuşti pentru animale (iepuri, cloşcă cu pui, cocoş american, fazani, broaşte ţestoase, răţuşte), toate acestea menite să aducă micuţilor motive de bucurie, relaxare şi să îi ajute în terapie.

De asemenea, în cadrul Asociației Proiectul Viziunea Nevăzătorilor din Alba Iulia este în curs de finalizare și o cameră senzorială, benefică pentru copiii cu dizabilităţi.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax