Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Parcul Central din orașul Teiuș urmează să fie reamenajat și modernizat. Cum va arăta zona

Publicat

Parcul Central din Teiuș urmează să fie reamenajat și modernizat. Anunțul a fost făcut de primarul orașului, Mirel Vasile Hălălai. Acesta a transmis că administrația locală are în vedere plantarea de pomi, amplasarea de bănci dar și asigurarea unui iluminat public suplimentar în zonă, pentru siguranța cetățenilor. 

„Am hotărât să începem reorganizarea acestuia, motivele fiind legate de pericolul la care erau expuși copiii noștri datorită faptului că tuia din parc erau îmbătrâniți și găunoși.

Pe de altă parte în urma toaletării acestora, de-a lungul timpului, aceștia s-au îndesat excesiv devenind un adevărat aspirator de praf iar vara de țânțari și alte mici vietăți care au creat multora dintre noi alergii punându-ne viața și sănătatea în pericol permanent.

Totodată structura multiram al acelor arbori tuia nu permitea creșterea ierbii sub aceștia iar pământul uscat de dedesupt era deseori transformat în praf care la orice bătaie de vânt era antrenat și inspirat în plămânii oamenilor care doreau să rămână câteva minute pentru a se odihnii aici.

În urma nenumăratelor sesizări privind cele arătate mai sus am decis împreună cu Biroul Urbanism, și a specialiștilor din Primăria Orașului Teiuș să reamenajăm după principii sănătoase și moderne acest loc în care în continuare vor fi plantați pomi (pretabili pentru parcuri), gazon, bănci etc.

Așa cum am mai spus-o și în alte dăți întotdeauna mi-au plăcut zonele înverzite iar faptul că în decursul timpului am plantat mai mult de 400 de arbori în diverse locuri din oraș, cred că spune multe lucruri despre respectul meu pentru un mediu sănătos și verde.

Totodată pentru siguranță, parcul va fi iluminat suplimentar iar troița va fi complet restaurată, crucea de lemn înlocuită (cea veche fiind complet degradată și periculoasă), se va ilumina arhitectural așa cum îi stă bine unui astfel de monument!”, a scris primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, pe pagina de Facebook.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax