Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Parcul de Aventură din Alba Iulia, redeschis pentru iubitorii de sport şi adrenalină de toate vârstele


Publicat

11794088_791385990960374_2579412678217026220_oParcul de Aventură din Alba Iulia a fost redeschis pentru iubitorii de sport şi adrenalină, urmând ca în această săptămână să găzduiască câteva sute de elevi de la liceele din judeţul Alba, în cadrul programului „Şcoala Altfel”. Amplasat pe Dealul Mamut, în cea mai frumoasă zonă împădurită din „Cealaltă Capitală”, parcul poate fi alegerea perfectă pentru petrecerea unor momente de relaxare atât pentru copii cât şi pentru adulţi.

Ca în fiecare an, deschiderea oficială are loc doar după ce mascota parcului – Veveriţa Dina – a ieşit de la iernat şi, împreună cu celelalte veveriţe care populează pădurea din zonă au început să se joace la soare şi să caute mâncare. An de an, Dina şi mica sa familie de veveriţe, sunt un adevărat „ceasornic” care anunţă când poate fi deschis şi când trebuie închis Parcul de Aventură din Alba Iulia.

11701066_791386024293704_8948141449375965423_n„Veveriţa Dina şi prietenii săi au deschis oficial Parcul de Aventură din Alba Iulia, un loc minunat care sperăm noi că va fi vizitat şi în acest an de numeroase familii. Parcul poate fi o alegere perfectă atât pentru copii cât şi pentru adulţi deoarece oferă trasee cu grad diferit de dificultate. Este o evadare în natură dar şi o provocare pentru cei care vor să îşi învingă anumite temeri sau doar să facă mişcare într-un mod inedit. Celor care au fost deja în parc le spunem că în acest sezon le pregătim noi surprize începând de la un traseu nou şi până la o platformă de observaţie amplasată la înălţime, pe care vom construi un atelier de astronomie”, a spus Bianca Elena Mărginean, coordonatorul Centrului de Training Dynamis..

11728730_791386117627028_799896881668763337_oParcul de Aventură Dynamis a fost amenajat în perioada 2012 – 2013 pe Dealul Mamut din Alba Iulia având o suprafaţă de aproximativ 20.000 de metri pătraţi. Traseele parcului sunt alcătuite dintr-o serie de elemente suspendate pe copaci sau piloni care se pot parcurge folosind echipamentul corespunzător de alpinism, prin traversare sau căţărare. Elementele traseelor sunt construite din cabluri, corzi şi grinzi, care corespund standardelor europene. Echipamentele de protecţie profesionale folosite în cadrul parcului au fost donate de Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis. Parcul poate fi folosit atât de cei care doresc momente de relaxare şi distracţie însă este folosit şi pentru derularea unor ateliere educaţionale menite să dezvolte personalitatea copiilor din centrele educaţionale sau ocrotiţi în reţeaua socială a Asociaţiei Filantropia Alba Iulia. Parcul de Aventură „Dynamis” funcţionează în prezent în cadrul unui parteneriat asociaţie şi Primăria Municipiului Alba Iulia. Accesul în parc se face de pe Calea Moţilor (drumul spre Miceşti) pe strada Valea Popii, pe lângă intrarea în Parcul Dendrologic din municipiu.

Parcul de Aventură Dynamis este deschis zilnic între orele 10.00 şi 17.00, iar sâmbăta şi duminica între orele 10.00 şi 19.00. Programări pentru grupuri sau pentru training pot fi făcute la numerele de telefon 0746.670729 (Dorin Oltean – administratorul parcului) sau 0748.498760 (Bianca Mărginean – coordonatorul Centrului de Training Dynamis). În cursul săptămânii „Şcoala Altfel” accesul în parc se face doar pe baza unor programări prealabile.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

FOTO: Incendiu într-o gospodărie din Blaj. A luat foc bucătăria de vară

Publicat

Pompierii din Blaj intervin, vineri seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din Blaj, de pe strada Gutuiului.

Potrivit ISU Alba, arde o bucătărie de vară de aproximativ 20 mp.

 

”Incendiul este localizat, se lucrează la stingerea acestuia. Nu sunt victime și nu este pericol de propagare la alte anexe sau gospodării”, au informat reprezentanții ISU Alba.

Revenim cu amănunte.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Viituri în Șureanu și în Apuseni. Apele au lovit localitățile Dobra și Gârda Seacă

Publicat

Ploile tprențiale căzute vineri în județul Alba au format viituri în Munții Șureanu și în Munții Apuseni, fiind afectate localitățile Dobra, din comuna Șugag și Gârda Seacă, din comuna Gârda de Sus.

Potrivit primarului comunei Șugag, Constantin Jinar, viitura venită dinspre Sibiu a umflat pârâul din localitatea Dobra, apa a trecut peste șosea și a inundat aproximativ 5 gospodării.

”A făcut dezastru. Apa a fost de un metru înălțime pe șosea. A venit cu putere și a distrus tot ce am făcut aici împreună cu Apele Române, după inundațiile de săptămâna trecută. Apa a venit cu și mai mare putere, a rupt drumul și a afectat tot gospodăriile inundate atunci. În prezent lucrăm cu pompierii de la SVSU Șugag și cu cei de la ISU Alba pentru a evacua apa din curți și pivnițe”, a declarat primarul Constantin Jinar.

Și în Apuseni, la Gârda Seacă, viitura a făcut prăpăd. Drumul a fost blocat cu pietriș și crengi aduse de ape, iar în prezent se lucrează la curățarea acestuia.

Primarul Comunei Gârda de Sus, Marin Vârciu, a postat pe Facebook imagini cu dezastrul lăsat de viitură.

”În urma unei ploi torențiale în satul Gârda Seacă – Gârda de Sus, 03 07 2020”, a scris acesta pe pagina de socializare.

Contactat de reporterul Alba24, acesta a explicat că în localitate nu au fost afectate gospodării, însă viitura a umflat pârâul, iar aluviunile aduse de apă au blocat drumul pe o lungime de aproximativ 50 de metri.

”Drumul nu a fost distrus, doar blocat de aluviuni. Am acționat imediat pentru curățare, iar acum se poate circula pe el”, a declarat primarul Marin Vârciu.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO:”Izbucul” de la Gară – o nouă ”atracție turistică” la Alba Iulia. Apare la fiecare ploaie torențială

Publicat

Ploaia torențială care a căzut vineri după-amiaza, în Alba Iulia a transformat din nou partea dinspre gară a  Bulevardului Încoronării în ”piscină”. Deși a durat doar câteva minute, a fost suficient să se blocheze canalizarea și să refuleze, așa cum se întâmplă de obicei, când este vorba despre o cantitate mai mare de apă.

”A reaparut izbucul de la gară”, a scris cititorul care ne-a trrimis imaginile. Este o nouă ”atracție turistică” la Alba Iulia și apare la fiecare ploaie torențială.

Aproape la fiecare ploaie mai puternică zona intersecției Bulevardului Încoronării cu Bulevardul Ferdinand se umple de apă. Capacele canalelor sunt dislocate de presiunea apei colectate care refulează pe stradă ca dintr-o arteziană.

Nu a fost singurul loc în care furtuna a creat probleme. Din imaginea postată de de o albaiuliancă pe Facebook se poate vedea că și străzile din Cetatea Alba Carolina au fost inundate.

Reamintim că meteorologii au anunţat un nou Cod Portocaliu de furtuni valabil pentru jumătate din ţară, inclusiv judeţul Alba. Avertizarea este valabilă până în această noapte, însă condiţii de instabilitate atmosferică vor fi şi la începutul săptămânii viitoare, în unele zone.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Nu mai este nevoie de acordul vecinilor pentru înființarea unei firme. Legea intră în vigoare din 5 iulie

Publicat

birou

Nu va mai fi nevoie de acordul vecinilor în cazul în care se înființează firme care au sediul social într-un imobil cu destinația de locuințe. Legea nr. 102/2020 care aduce modificări în reglementarea societăților comerciale a fost publicată joi seara în Monitorul official și intră în vigoare din 5 iulie.

Potrivit actului normative, a fost eliminat acordul vecinilor pentru a avea sediu social într-un apartament în care nu se desfășoară activitate comercială.

De asemenea, s-a renunțat la interdicția pentru persoane fizice sau juridice de a fi asociat unic în mai mult de o singură societate cu răspundere limitată (SRL).

Din 5 iulie, în aceeași încăpere vor putea avea sediul social mai multe firme.

Legea nr. 102/2020 abrogă și prevederea din Legea societăților: „La acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi numai dacă imobilul, prin structura lui şi suprafaţa sa utilă, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite sau în spaţii distinct partajate. Numărul societăţilor comerciale ce funcţionează într-un imobil nu poate depăşi numărul de încăperi sau spaţii distincte obţinute prin partajare”.

surse: hotnews.ro, avocatnet.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate