Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Părinţi şi copii din comunitatea de romi din Cugir au primit recomandări de la poliţişti. Discuţii despre prevenirea consumului de droguri

Publicat

DSCN6895 Membri ai comunităţii de romi din Cugir au participat la o întâlnire cu poliţişti de la IPJ Alba, specialişti ai Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, în cadrul căreia au fost discutate teme privind prevenirea consumului de droguri, a traficului de persoane şi a implicării minorilor în comiterea de fapte penale.

Joi, la iniţiativa Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Oraşului Cugir şi a Agenţiei Naţionale a Romilor – Structura Regională Centru Alba Iulia, poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba, împreună cu poliţişti de proximitate din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir, specialişti ai Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, au participat la o întâlnire cu peste 40 de părinţi şi copii din comunitatea de romi din oraşul Cugir.

Obiectivul acestei întâlniri, care a avut loc la Centrul de informare şi consiliere pentru etnia romă „Baia Socială” – SPAS Cugir, a fost de conştientizare a părinţilor faţă de importanţa educaţiei copiilor pentru o dezvoltare armonioasă, într-un climat familial adecvat, consecinţele consumului de substanţe noi, cu proprietăţi psihoactive şi a riscurilor asociate traficului de persoane.

Participanţii la întâlnire au primit şi informaţii privind instituţiile competente în acordarea de sprijin şi consiliere, potenţialelor victime ale consumului de droguri şi ale traficului de persoane, precum şi prevederile legale ce incriminează şi sancţionează diferite fapte penale.

Totodată, au beneficiat de materiale informativ preventive cu mesajul antitrafic al campaniei naţionale „Cere ajutor, nu cerşi!” şi au avut posibilitatea să vizioneze filme cu declaraţii ale victimelor consumului de droguri şi recomandări ale unor specialişti în domeniul prevenirii şi tratării adicţiei de substanţe interzise.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax