Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO Partea întunecată a Cetății Alba Carolina: Aproape jumătate din stâlpii de iluminat nu funcționează de peste două săptămâni

Publicat

O bună parte din Cetatea Alba Carolina este, seară de seară, de mai bine de două săptămâni, cufundată într-o beznă totală. 

Aproape niciun corp de iluminat, de la Poarta I a Cetății și până la Poarta a III-a, nu funcționează, iar probleme sunt și în alte zone ale fortificației. 

Dacă în trecut o plimbare nocturnă prin Cetatea Alba Carolina era un motiv de relaxare, acum, turiștii și locuitorii au parte de întuneric și un iluminat stradal nefuncțional.

Primele probleme cu stâlpii de iluminat au apărut încă din perioada în care Voicu Paul era primar cu atribuții de primar. Atunci, pentru o scurtă perioadă, problema a fost rezolvată, însă de mai bine de două săptămâni aceasta a revenit și nimeni din Primăria Alba Iulia nu pare a fi sesizat problema sau, dacă a sesizat-o, nu a făcut nimic pentru a o rezolva.

Am luat la pas Cetatea, de la Poarta I și până la Poarta a IV-a și am fotografiat părțile întunecate ale acesteia.

În primul rând, pe panta de la Poarta I și până la Poarta a II-a, niciun corp de iluminat fixat pe zidul Cetății nu funcționează, iar urcatul sau coborâtul pantei se face pe întuneric.

Când ajungi pe esplanada Obeliscului ”Horea, Cloșca și Crișan”, acesta este cufundat într-o beznă totală. Niciun stâlp de iluminat din zonă nu funcționează.

O altă mare problemă este drumul către biserica de lemn; nici pe acea porțiune de drum nu există pic de lumină, de la niciun stâlp montat.

Singura oază de lumină în zona respectivă este cea montată pe Poarta a III-a și luminile colorate care animă zidurile Cetății, dar, surpriză, în interiorul Porții ești cuprins de aceeași beznă.

Pozele sunt facute cu blit pentru a se observa ce corpuri de iluminat nu functionează

Pozele sunt făcute cu bliț pentru a se observa ce corpuri de iluminat nu funcționează, altfel ar fi o imagine neagră

Situația nu se schimbă nici după ce ieși din poartă, deoarece întuneric este și lângă viitorul sediu al Consiliului Județean Alba.

Primele ”urme” de lumină apar abia în apropierea Pieței Cetății, unde stâlpii de iluminat funcționează, cu mici excepții.

De asemenea, probleme cu iluminatul sunt și pe strada dintre Muzeul Național al Unirii și Sala Unirii.

După Podul Unirii, aceeași problemă, o bună parte dintre stâlpii de iluminat din zona respectivă nu funcționează.

Ce spun reprezentanții Primăriei Alba Iulia

După ce au fost contactați joi, 21 ianuarie, de reporterii alba24.ro, reprezentanții instituției au declarat că o echipă s-a deplasat în teren pentru a identifica problema.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax