Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Parteneriat între SGA Alba și Primăria Alba Iulia. Lucrări de igienizare și ecologizare, pe malul râului Mureș, la Oarda

Publicat

Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba a încheiat vineri un parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia. Acesta vizează efecturea unor lucrări de igienizare și ecologizare a zonei de dig, pe malul stâng al râului Mureș, în cartierul Oarda de Jos. 

Marius Filimon, viceprimarul municipiului Alba Iulia împreună cu directorul SGA Alba, ing. Vlad Sorin, șeful sistemului hidrotehnic Alba, ing. Vasile Dobre și inspectorul de specialitate în gospodărirea apelor, Victor Parfene au dat vineri startul unui parteneriat între Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba și Primăria Municipiului Alba Iulia.

Pe parcursul lunilor următoare, în zona menționată, vor avea loc lucrări de întreținere, îndepărtare vegetație lemnoasă, decolmatare, igienizare și ecologizare.

În cadrul acestor lucrări, vor fi îndepărtate utilajele agricole abandonate prezentate în imagini, materiale diverse care se află pe coronamentul digului cât și deșeurile provenite din construcții.

Zona este invadată de vegetație și, din păcate, de grămezi mari de deșeuri provenite din lucrări de construcții și demolări.

„Pe parcursul mai multor săptămâni se vor executa lucrări de întreținere, igienizare, ecologizare, îndepărtarea a vegetației lemnoase, decolmatări. Inclusiv Valea Orzii va fi decolmatată la vărsare și se va reface legătura cu Mureșul, evitându-se astfel apariția inundațiilor în acea zonă. Și, gândindu-ne și mai departe, va trebui să încercăm să găsim soluții și finanțări pentru realizarea unor locuri de agrement și promenadă pe malul râului. Ar putea fi încă un obiectiv de mare atracție pentru albaiulieni și pentru turiști”, a precizat viceprimarul Marius Filimon.

foto: Marius Filimon, SGA Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax