Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Pasajul de cale ferată din Partoş ar putea fi redat circulaţiei în luna noiembrie

Publicat

Circulaţia pe pasajul din Partoş, la intrare în municipiul Alba Iulia dinspre Sebeş ar putea fi reluată în luna noiembrie. Acestea sunt aprecierile constructorilor care se ocupă de realizarea lucrărilor şi care susţin că, în condiţiile în care nu vor apărea impedimente neprevăzute, traficul autovehiculelor pe ambele sensuri va fi deschis peste o lună şi jumătate.

Chiar dacă desfăşurarea lucrărilor la pasajul din Partoş a fost uşor întârziată, din cauza faptului că nu au fost primite în termen avizele de la CFR, constructorii susţin că proiectul este la zi şi că în luna noiembrie traficul va putea fi reluat: „La ora actuală se lucrează la cofraj console trotuar, plăci de racordare culee Alba şi la armarea pilelor 5, 6, 7. Lucrările sunt aproximativ în grafic, putem vorbi de o întârziere de o zi-două, la demontarea grinzilor, care afectează zona căii ferate”, a explicat, Toader Turc, dirigintele de şantier. Acesta a declarat că, începând de luni, a fost închisă linia 2 de cale ferată, pentru a se permite realizarea lucrărilor pe acest tronson de pasaj. „Lucrarea este de o complexitate deosebită, sunt nişte cofraje speciale pentru realizarea pilelor, furnizorul de materiale a întârziat cu execuţia cofragului şi de-abia ieri am reuşit să îl aducem la lucrare. De acum, zic eu, lucrările vor decurge normal”, a completat Toader Turc.

Inginerul şef care se ocupă de realizarea lucrărilor, Valentin Costea a explicat că în prezent sunt finalizate patru deschideri, din cele 10 existente.

Reamintim că valoarea totală a proiectului este de 17.733.806,50 lei, din care contribuţia UE este de 10.674.798,49 lei, contribuţia Guvernului României 2.344.808,62 lei, iar aportul beneficiarului, 4.704.149,39 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax