Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Pasionatele de makeup din Alba Iulia au învățat cele mai recente tehnici de machiaj. Masterclass organizat de Denisa Georgia

Publicat

Un eveniment dedicat pasionaților de machiaj a avut loc la Alba Iulia. Denisa Georgia Barbu a realizat vineri, 1 iulie, un masterclass de makeup unde cele peste 30 de persoane participante, pasionate de acest domeniu al esteticii, au putut afla ultimele tendințe și tehnici de machiaj.

Denisa Georgia este makeup artist și trainer, cu colaborări și participări importante la evenimente de profil din străinătate.

Cei peste 30 de participanți au aflat de la Denisa ultimele tendințe și tehnici de machiaj.

Evenimentul ”Shades of Darkness Masterclass” a început la ora 15.00 și a cuprins două demonstrații de makeup: smokey eyes și dramatic eyeliner. 

Participantele au primit mai multe noțiuni despre pregătirea tenului, corecția sprâncenelor, conturarea feței, aplicarea corectă a machiajului în funcție de forma ochiului, aplicare gene, conturarea buzelor și idei de promovare și fotografiat în online.

”La acest masterclass am susținut două demonstrații de makeup, evenimentul a avut loc într-un cadru deosebit la White Palace, iar ca participante au fost atât persoane care deja activează în domeniu, cât și tinere pasionate. Lucrez în acest domeniu din 2019.

Într-un cadru soft, feminin, creat și cu sprijnul celor de la Garage Flowers, am reușit să aduc în fața publicului ultimele tendințe.

Mi-am dorit să fac acest eveniment la un nivel profesional.

Fiecare participant a primit ecuson, diplomă de participare și goodie bag cu produse oferite de organizatori”, ne-a transmis Denisa Georgia.

Anul trecut, Denisa Georgia a fost singura invitată din România la un masterclass online sustinut de Patrik Ta, makeup artist internațional la Hollywood, printre clientele sale aflându-se mai multe staruri precum: Gigi Hadid, Adriana Lima, Camila Cabello, Dua Lipa.

”Am avut oportunitatea să discut și să învăț de la acest star al makeup-ului și mi-am dorit să pot organiza și un eveniment pentru public, la care să transmit cât mai multe din cunoștințele mele, astfel că așa am venit cu ideea acestui masterclass pentru pasionații din municipiul nostru”, a mai spus Denisa.

Activitatea de makeup artist a Denisei Georgia Barbu poate fi urmărită pe Instagram unde postează ultimele machiaje realizate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 5 septembrie: condiții meteo în următoarele patru săptămâni. Perioadele cu ploi și temperaturi mai mari

Publicat

Vremea va fi mai caldă decât de obicei pentru această perioadă, până la sfârșitul lunii august, în special în sudul și sud-vestul țării. Și primele zile din septembrie aduc temperaturi mai mari, în aceleași zone.

În Transilvania, însă, temperaturile vor fi mai confortabile, cu valori sub 30 de grade Celsius.

Săptămâna viitoare, va ploua mai mult în zona Munților Apuseni și în vestul Carpaților Meridionali. Apoi, cantitățile de precipitații se apropie de normalul perioadei. La început de septembrie, va ploua mai puțin.

Sunt anunțate precipitații la jumătatea lunii august și din nou în jurul datei de 28 august și 1 septembrie. În Transilvania, vor mai fi furtuni (la Alba Iulia, în jurul datei de 12 august și în 1-3 septembrie).

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele 4 săptămâni, până în 5 septembrie.

Prognoza meteo – vremea: săptămâna 8-14 august

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nord-vestică a țării, dar mai ales în vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Apuseni. În restul țării cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, local deficitare în sud-est.

Prognoza meteo – vremea: săptămâna 15-21 august

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo – vremea: săptămâna 22-28 august

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo – vremea: săptămâna 29 august – 5 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sud-vestică a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval, vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT rutier pe DN1 Alba Iulia – Teiuș, la Galda de Jos. Un bărbat care circula pe un scuter a fost rănit

Publicat

Un bărbat a fost rănit într-un accident rutier petrecut vineri după-amiaza pe DN1 Alba Iulia – Teiuș – Aiud, la Galda de Jos.

În accident au fost implicate un autoturism  si un scuter.

Din primele date, conducătorul scuterului este rănit.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 300 de tineri aflați în tabere la Albac și Bistra au primit recomandări de la polițiști pentru vacanță în siguranță

Publicat

Peste 300 de tineri aflați în tabere din Apuseni au primit recomandări de la polițiștii din Alba, pentru vacanță în siguranță

În perioada 4-5 august 2022, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ai Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, cu specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia, precum și cu cei ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, au continuat activitățile informative-preventive, dedicate siguranței tinerilor.

Peste 320 de tineri, aflați în taberele Perla Apusenilor, Perla Arieșului și Steaua Arieșului din Albac și copiii de Școala de vară Gîrde din Bistra au primi sfaturi privind modul de comportare în societate, la şcoală şi în familie, prevenirea bullying-ului sau a violenţei și siguranţa în mediul online.

Totodată, nu au lipsit discuțiile cu privire la consumul ilicit de substanţe psihoactive, despre formele traficului de persoane și despre cum sunt racolate victimele.

Adolescenții s-au antrenat în discuţii şi s-au arătat interesaţi de toate aspectele legate de siguranţa lor.

Acțiunile informative-preventive, dedicate elevilor, continuă.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Cursuri la gimnaziu de la ora 9.00, cel mult 22 de elevi în clasă și artă și sport în toate școlile. Propuneri la Legea Educației

Publicat

Număr limitat la cel mult 22 de elevi într-o clasă, începerea cursurilor de la ora 9.00 sau predarea istoriei tutor religiilor la ora de Religie sunt câteva dintre propunerile la proiectul de Lege al învățământului, aflat în dezbatere publică.

Alianța “O voce pentru Educație” a depus peste 280 de amendamente la proiect. Schimbările propuse vizează o mare parte a prevederilor din proiectul de lege, de la chestiuni financiare la modul de desfășurare a școlii, de la burse la decontarea transportului elevilor sau digitalizare.

Alianța propune și reanalizarea procedurii ce permite Colegiilor naționale să organizeze examen de admitere în clasa a IX-a, dar și să se elimine prevederile ce obligă liceele să aleagă o singură filieră, potrivit edupedu.ro.

Cel mult 22 de elevi într-o clasă

Proiectul de lege prevede un număr maxim de 22 elevi în clasă, la nivelul școlii primare, numărul crescând la 26 pentru gimnaziu și 28 pentru liceu. Alianța propune ca numărul elevilor în clasă să fie stabilit la 22 și pentru gimnaziu și liceu, “în vederea creșterii calității actului educațional”. Aceeași limită este propusă și pentru învățământul dual.

Scade, totodată, și numărul mediu de elevi propus pentru o clasă: de la 18 la 16 în cazul gimnaziului și de la 22 la 18 în cazul liceului.

Liceele să nu fie obligate să-și aleagă o singură filieră

În proiect se arată că Ministerul Educației stabilește criteriile de încadrare a unei unități de învățământ liceal într-una dintre cele trei filiere, teoretică, vocațională sau profesională prin metodologie aprobată prin ordin al ministrului educației.

Se cere și eliminarea prevederii potrivit căreia “Unităţile de învăţământ liceal profesional se organizează cu o singura filieră şi unul sau mai multe profiluri. În cadrul profilurilor se pot organiza una sau mai multe calificări profesionale sau specializări, conform legii.”

Alianța susține că nu există dovezi că s-ar încuraja astfel rezultate pozitive și atragerea de resurse. ”Dimpotrivă, afectează puternic accesul egal la educație în sate și orașe mici. Potențiale consecințe ar mai fi: determinarea elevilor să facă naveta sau să parcurgă o distanță mai mare până la un liceu care are filiera pe care și-o doresc, respectiv ar duce la desființarea unor clase cu rezultate bune în licee care au filiere mixte. (…)”

Cursuri la gimnaziu de la ora 9.00

Proiectul de lege prevede că la gimnaziu școala are loc, “de regulă, cu program de dimineață”. Alianța propune ca orele de curs, la clasele V-VIII, să înceapă cel mai devreme la ora 9.00.

“Multe studii au arătat beneficiile începerii mai târziu a școlii, inclusiv în ceea ce privește prezența mai bună a elevilor, scoruri mai mari la teste și durata îmbunătățită a somnului”, motivează sursa citată.

Istoria tututor marilor religii, predată la Religie

Alianța propune o completare a prevederilor privind disciplina Religie, așa încât “ În cadrul orei de religie se asigură și studierea istoria tuturor marilor religii”.

În plus, este propusă o nouă prevedere, care să specifice în mod clar că “La disciplina religie nu se realizează evaluare“.

Reanalizarea prevederilor pentru concursuri de admitere la Colegiile naționale

“Cât timp legea nu stabilește criteriile colegiilor naționale, posibilitatea ca acestea să organizeze admitere este arbitrară. De asemenea, precizăm că una dintre cele mai mari probleme evidențiate în nenumaratele rapoarte OECD din ultimii 20 de ani, de cand participă Romania la testele PISA, este „the achievement gap” între primii 25% și ultimii 25% dintre elevi, precum și procentul mare de insucces explicat de statutul socio-economic (top performerii sunt din medii avantajate; low achieverii sunt din medii dezavantajate)”, precizează reprezentanții organizației citate.

Alfabetizarea digitală – verificată în evaluările naționale de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a

Se mai propune ca, pe lângă alfabetizarea funcțională, să fie verificată și alfabetizarea digitală a elevilor, prin itemi de literație specifici, la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a.

 “Utilizarea manualelor școlare nu este obligatorie”

Un alt amendament prevede să se stabilească, la nivel de lege, că “utilizarea manualelor școlare nu este obligatorie”. Această formulă este adăugată la un alineat de articol ce prevede că elevii și profesorii pot utiliza manualele aprobate de Minister.

Organizația se referă la o serie de manuale școlare din care elevii și cadrele didactice să aibă posibilitatea de alegere: ”nu trebuie să existe obligația de a folosi vreun manual școlar în timpul orei atât timp cât cadrul didactic respectă programa școlară”.

Elevii să-și poată alege disciplinele

Un amendament urmărește modificarea “principiului centrării educației pe beneficiarii acesteia”, astfel încât să apară și precizarea: “De asemenea, elevii au dreptul să își aleagă disciplinele pe care doresc să le studieze, în funcție de cariera pe care doresc să o urmeze, în cadrul curriculumului la decizia școlii”.

Grupe și clase formate prin distribuție aleatorie

Un articol nou propus să fie adăugat la lege prevede constituirea grupelor și claselor prin distribuție aleatorie a elevilor:

“(8) Formațiunile de studiu, grupe sau clase, se constituie, indiferent de nivelul educațional, prin distribuție aleatorie a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în formațiunile de studiu, în cazul în care există mai mult de una pe nivel educațional.”

Potrivit autorilor, “considerăm imperioasa prezenta adăugire la textul proiectului de lege, în vederea îmbunătățirii sistemului de instituții juridice care se asigură în concret de respectarea și punerea în practică a principiului desegregării școlare. ”

Învățământ de artă și sportiv – în toate școlile, nu doar în cele specializate

Se propune extinderea învățământului de artă și a învățământului sportiv, așa încât acesta să nu se desfășoare doar în școlile cu program dedicat și în clasele cu program specific, așa cum spune acum proiectul de lege, ci și în celelalte școli.

Potrivit amendamentului, “învăţământul de artă şi învăţământul sportiv integrat se organizează în şcolile şi liceele cu program de artă, respectiv sportiv, precum şi în celelalte unităţi de învăţământ primar, gimnazial şi liceal.”

Autorii apreciază că “performanța sportivă sau artistică nu trebuie să apară doar în școlile de profil, iar elevii care sunt la filiera teoretică dar se afla în situația de performanță nu trebuie să fie obligați să se transfere în astfel de clase speciale (…)”

Activități remediale în weekend

Un amendament vizează extinderea programului “învățare remedială”, care în proiectul de lege este destinat “elevilor cu decalaje în dobândirea competențelor-cheie”, așa încât să fie destinat și :celor care se încadrează în risc de abandon școlar sau părăsire timpurie a școlii, conform evaluării Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE)”.

O altă propunere vizează ca activitățile remediale să se desfășoare nu doar pe durata vacanței, cum menționează proiectul de lege, ci și “sâmbăta sau duminica”, la decizia consiliului de administrație al școlii.

Orientare școlară pentru elevi, de două ori pe an

O propunere este introducerea unui nou articol, potrivit căruia “Elevii vor beneficia de orientare școlară și consiliere vocațională în mod obligatoriu de cel puțin două ori pe an, începând cu clasa a V-a, fiind actualizat totodată portofoliul personal educațional al aceestora după fiecare sesiune.”

Măsura este justificată cu argumentul că “lipsa acestor forme de sprijin trimite elevii către o unitate de învățământ apropiată de casă, fără nicio legătură cu abilitățile sau personalitatea lor.”

Fără “Admis/Respins” la Educație pentru viață

Proiectul de lege prevede, în formula inițială, ca la disciplina “Educație pentru viață” rezultatele evaluării să se exprime prin calificative “Admis/Respins”.

Amendamentul propus acum prevede ca aceste calificative să se exprime prin calificative anuale, care să nu conducă la corigențe: “deși parcurgerea acestor module are caracter obligatoriu, acestea trebuie să fie plăcute elevilor, fără a produce un stres suplimentar.”

Disciplina “Istoria Comunismului” să fie prevăzută în lege

Actualul proiect prevede ca planurile-cadru pentru liceu să includă “Istoria Evreilor. Holocaustul” ca disciplină a trunchiului comun. “O voce” propune un amendament prin care, pe lângă aceasta, să fie menționată în lege, la același articol, “Istoria comunismului”, dar ambele să fie discipline școlare în cadrul curriculumului la decizia școlii.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax