Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Patru medalii pentru juniorii de la CSM Unirea Alba Iulia în turneul international de şah de la Gyula

Publicat

g

La invitaţia Asociaţiei Şahiştilor Români din Ungaria, şase juniori legitimaţi la CSM Unirea Alba Iulia au participat în weekend la Cupa “Alexandru Hoţopan”, un turneu tradiţional organizat la Gyula şi aflat la a 10-a ediţie. La startul turneului găzduit de Colegiul “Nicolae Bălcescu” din Gyula, s-au aflat şahişti din România, Serbia şi Ungaria.

Juniorii albaiulieni au avut o evoluţie foarte bună obţinând patru medalii. Cea mai bună evoluţie a avut-o George Pleşa, care s-a situat pe locul 2 în clasamentul general cu 6 puncte din 7 jocuri, fiind învins doar de câştigătorul concursului Flavius Sida (Palatul Copiilor Arad), el primind medalia de aur la categoria copii sub 14 ani.

Tot medalie de aur a obţinut şi Anamaria Călina Furdui, prima dintre junioarele prezente în turneu, în timp ce Alexandru Simina şi Andrei Simina au obţinut medalii de argint la categoriile sub 18, respectiv sub 14 ani. Bună a fost şi evoluţia fraţilor Dragoş şi David Vesa, aflaţi la prima participare într-o competiţie interţională de juniori, chiar dacă nu au reuşit să urce pe podium.

În turneul părinţilor, desfăşurat în paralel cu turneul copiilor, Călin Furdui şi Iulian Pleşa s-au clasat pe locul 3 cu 4 puncte, în timp ce Marius Simina a ocupat locul 7 cu 2,5 puncte.

g

Festivalul şahist de la Gyula s-a încheiat cu un simultan la 33 de mese oferit participanţilor din turneu de marele maestru international Balogh Imre (Ungaria) şi maestrul FIDE albaiulian Marius Ceteraş, aceştia jucând în tandem şi efectuând alternativ, fără să se consulte intre ei, câte o mutare la fiecare din cele 33 de mese.

Deşi printre adversari s-au aflat şi jucători experimentaţi având titlul de candidat de maestru în Serbia sau Ungaria, scorul final a fost net favorabil simultaniştilor care au câştigat cu 32-1, singurele remize fiind obţinute de Petr Zsurka (Râtişor – Serbia) şi Banyai Istvan (Gyula).

Mai mult decât rezultatele însă trebuie apreciat cadrul foarte amical în care s-a desfăşurat competiţia, şahiştii români, maghiari şi sârbi fiind plăcut impresionaţi de eforturile făcute de gazdele noastre, în frunte cu Janos Kozma, preşedintele asociaţiei care a organizat turneul, alături de personalul Colegiului “Nicolae Bălcescu” din Gyula, sponsorii competiţiei şi toţi ceilalţi localnici care şi-au adus contribuţia la reuşita evenimentului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax