Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Patru tineri din Alba au participat la un proiect Erasmus în Turcia. Frumuseţea municipiului şi a judeţului, admirată de comunitatea din Besni

Publicat

Patru tineri din Alba, trei dintre ei foşti studenţi ai Facultăţii „1 Decembrie 1918” la specializarea Sociologie, iar unul student la Universitatea Oradea, au participat într-un proiect de tip Erasmus + (Youth exchange) în Besni, Turcia. Tema proiectului a fost Feel the Spirit of Entrepreneurship, iar pe lângă România alte ţări care au mai participat în proiect au fost Spania, Italia, Ungaria şi Turcia. Din fiecare ţară au fost câte şapte participanţi, echipa românească fiind completată de tineri din Bucureşti, Vaslui şi Teleorman. Frumuseţea municipiului Alba Iulia, dar şi a judeţului Alba a ajuns în comunitatea locală din Besni prin materialele promoţionale prezentate de tineri.

Un grup de tineri din Alba Iulia şi din alte oraşe ale României au participat într-un proiect de tip ERASMUS+ (Youth exchange), în perioada 17-24 aprilie în Besni/ Adiyaman, Turcia.

Participanţii din judeţul Alba sunt Bogdan Mucea, Ramona Lung şi Marin Avram şi Alexandrina Străjescu, alături de Cristian Glodeanu din Bucureşti, Alexandra Solomon din Vaslui şi Ionuţ Catruna din Teleorman.

Pe perioada proiectului participanţii au luat parte la workshop-uri, cursuri de limbă (pentru fiecare ţară participantă), simulări şi piese de teatru. S-au organizat şi „seri culturale” pentru fiecare ţară participantă în proiect. Au fost prezentate mâncarea tradiţională, costumul şi muzica specifică, dar şi informaţii despre oraşul şi ţara de rezedinţă.

Participanţii din Alba Iulia au primit din partea Primăriei municipiului Alba Iulia şi a Consiliului Judeţean Alba materiale de promovare ale oraşului şi judeţului. Aceste materiale au fost oferite de către tineri, comunităţii locale din Besny/ Adiyaman (Turcia).

„Comunitatea locală din Turcia a primit cu mult entuziasm acest proiect, dar şi pe participanţi, de asemenea. Participanţii proiectului au fost primiţi în vizită de prefectul din Besni, dar şi de primarul oraşului Besni şi presa locală a consemnat aceste două vizite importante”a spus Bogdan Mucea, unul dintre tinerii din Alba Iulia care a participat în proiect.

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax