Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Patru zile de distracţie pentru prichindeii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Primii Paşi” din Aiud. Manifestări organizate de 1 Iunie


Publicat

DSCN5590Copiii şi educatoarele de la Grădiniţa cu Program Prelungit “Primii Paşi” din Aiud au sărbătorit Ziua Copilului prin mai multe evenimente organizate în această săptămână. Organizatorii acestora au dorit să dăruiască prichindeilor nu doar o singură zi aniversară, ci mai multe.

Manifestările dedicate Zilei Copilului au debutat vineri, 29 mai, cu expoziţia de colaje „Atenţie! Circul şi eu!”, organizată în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu  Consiliul Judeţean Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. Copiii câștigători au primit diplome, medalii sau cupe și toți participanții au primit cărți de colorat.

Marți, 2 iunie, a avut loc vernisajul expoziției – concurs județean ”Jocul în culorile prieteniei”, proiect inițiat de cadrele didactice de la Grădinița cu Program Prelungit ”Primii Pași” Aiud în parteneriat cu Primăria Municipiului Aiud și Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. La această activitate au răspuns invitației un număr de 29 de grădinițe reprezentate de 148 copii.

Miercuri, 3 iunie, copiii au avut o zi plină de surprize și distracție: face-painting, baloane colorate, dansuri și cântece, concursuri sportive, toate în prezența și antrenul clovnului invitat la petrecere. La final, toți copiii au primit dulciuri din partea Farmaciei ”Speranța”.

Cum preșcolarii nu pot petrece fără prietenii lor școlari, joi au fost gazdele elevilor de la Școala Gimnazială ”Ovidiu Hulea” cu care au avut plăcerea de a se întrece la desene pe asfalt și au organizat împreună jocuri distractive.

„Am dorit să le oferim copiilor noștri nu o zi de 1 Iunie, zi în care nu am avut cursuri, ci mai multe zile în care râsul lor zglobiu să umple văzduhul, în care asfaltul rece și gri să capete viață și culoare, zile în care să le mulțumim că există, că fac lumea mai bună și că, fără ca măcar să își dea seama, ne fac viața minunată”, a declarat directoarea Grădiniţei cu Program Prelungit ”Primii Pași” Aiud, Luminiţa Daniela Josan.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Sauna care funcționează în cadrul Bazinului Olimpic din Alba Iulia, redeschisă. PREȚURI

Publicat

Sauna care funcționează în cadrul Bazinului Olimpic Alba Iulia a fost redeschisă, au transmis miercuri reprezentanții Primăriei. Aceasta va funcționa între orele 7:00 – 10:00 și 18:00 – 21:00.

Tariful de intrare pentru elevi, studenți la zi, pensionari, șomeri în plată, persoane cu handicap este de 5 lei/15 minute. Tariful de intrare pentru adulți este de 10 lei/15 minute.

Prețul abonamentului de intrare la saună pentru elevi, studenți la zi, pensionari, șomeri în plată, persoane cu handicap (durata unei ședințe fiind de 15 minute) este:

  • pentru 10 ședințe: 40 lei
  • pentru 20 ședințe: 75 lei
  • pentru 30 ședințe: 100 lei

Prețul abonamentului pentru adulți (durata ședință 15 minute) este:

  • pentru 10 ședințe: 80 lei
  • pentru 20 ședințe: 150 lei
  • pentru 30 ședințe: 200 lei

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Tinerii actori din România se întâlnesc în septembrie la Alba Iulia. Două zile de teatru la ”Gala tânărului actor – HOP”

Publicat

”Gala tânărului actor – HOP” se va desfășura în 2021, la Alba Iulia, în zona Cetății Alba Carolina, în perioada 2 – 4 septembrie. 

Ce este gala tânărului actor? Este o competiție adresată actorilor, de până în 33 de ani care au terminat o facultate de teatru. Aceștia participă la o preselecție on-line iar dacă vor fi selectați vor participa propriu zis la gala în sine.

În timpul evenimentului tinerii actori selectați își vor prezenta timp de două zile, în fața publicului dar și a unui juriu momentele artistice.

Tema evenimentului din 2021 este Caragiale, fie că vorbim despre forma clasică sau despre reinterpretarea operelor.

Anul acesta directorul artistic al evenimentului este coregraful Gigi Căciuleanu.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Lacul Beliș, igienizat de o ”armată” de voluntari. Au fost descoperite gunoaie aruncate în anii 80

Publicat

Membrii Clubului Alpin Român, filiala Cluj, s-au mobilizat pentru o amplă acțiune de igienizare a lacului Beliș, inundat de gunoaie. 

Acțiunea s-a desfășurat în două zile și a implicat în jur de 120 de voluntari.

Aceștia au fost împărțiți în echipe de acțiune pe uscat, pe apă și sub apă.

”Sâmbătă am avut șapte grupe pe apă, trei pe uscat și scufundătorii iar duminică opt pe apă, patru pe uscat și scufundătorii, cu un număr total de 70 de locuri în caiace, canoe și 2 bărci de 6 locuri, echipele fiind coordonate de membri CAR, rangeri PNA și ghizi de aventură” au transmis reprezentanții clubului, pe siteul lor.

Actuala acțiune de igienizare este prima de amploare în cei 40 de ani de la apariția lacului, dovadă fiind mulțimea de obiecte și ambalaje găsite specifice vremii, unele fabricate prin anii 80.

Deșeurile provin din 3 surse majore, satele din amonte, pescari și turiști, potrivit cluj24.ro.

Reamintim că Beliș, unul dintre cele mai frumoase lacuri din Apuseni a fost complet acoperit de gunoaie.

Sursa/ Foto: Facebook Clubul Alpin Român Filiala Cluj, Facebook Romsilva

 

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Polițiștii din Sebeș, vizitați de preșcolarii Grădiniței nr. 3. Micuții, învățați cum să circule corect

Publicat

Peste 40 de preșcolari i-au vizitat miercuri, 16 iunie, pe polițiștii din Sebeș și au învățat, de la aceștia, cum să circule corect. Întâlnirea a fost organizată în cadrul proiectului de educație rutieră intitulat ”Micii Pietoni la Plimbare”.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 16 iunie, Poliția Municipiului Sebeș a primit vizita a peste 40 de preșcolari ai Grădiniței cu Program Prelungit nr. 3 Sebeș, activitate organizată de cadrele didactice, împreună cu polițiștii din Sebeș, în cadrul proiectului de educație rutieră intitulat ”Micii Pietoni la Plimbare”.

Poliţiştii le-au explicat, celor mici, regulile de circulaţie rutieră, regulile de comportament antivictimal și au răspuns curiozităților legate de munca de poliție.

Copiii au putut observa modul de funcționare al semnalelor acustice și luminoase cu care sunt dotate echipajele de poliție, componența unei truse criminalistice și au înțeles semnificația semnelor de circulație care se adresează pietonilor și semnificația semnalelor polițiștilor care dirijează traficul rutier.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate