Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Patrulă școlară de circulație, la Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia

Publicat

Polițiștii Serviciului Rutier Alba au fost prezenți la Școala Gimnazială ,,Vasile Goldiș” din municipiul Alba Iulia, unde au desfășurat activități de instruire a elevilor care fac parte din patrulele școlare de circulație.

Patrula şcolară de circulaţie reprezintă o formă de educaţie rutieră prin care elevii pot transpune în practică, în condiţii reale de trafic, cunoştinţele privind circulaţia pe drumurile publice, însuşite în timpul activităţilor educative cu tematică rutieră.

Prin acest proiect, poliţiştii urmăresc realizarea unui cadru instituţional care să asigure siguranţa deplasării elevilor pe drumurile publice, din zona unităţilor de învăţământ şi a altor locaţii destinate activităţilor cu caracter educativ, pentru prevenirea implicării acestora în accidente de circulaţie.

Patrulele şcolare de circulaţie acţionează numai de pe trotuar, la marginea acestuia şi numai în locurile destinate traversării pietonilor, semnalizate prin marcaje sau indicatoare şi numai sub supravegherea poliţistului rutier desemnat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate