Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO – „Pe cai toţi suntem egali”: Copii cu dizabilităţi, dar şi tineri sănătoşi au făcut spectacol pe cai la Leorinţ. Probă de îndemânare, călărie pe traseu cu obstacole

Publicat

Terapia asistată de cai, pentru copiii cu dizabilităţi, dar şi tineri sănătoşi a făcut posibilă şi cea de-a IV-a ediţie a evenimentului „Pe cai toţi suntem egali”. Pentru unele persoane caii reprezintă o parte esenţială a procesului de recuperare fizică, şi asta înseamnă şi pentru copiii care sâmbătă au fost prezenţi la manejul situat la Leorinţ, la 7 km de oraşul Aiud. Copii de la diferite asociaţii din ţară, care practică călăria terapeutică le-au arătat spectatorilor ce pot face când sunt aşezaţi pe un cal.

Evenimentul a început cu o probă de îndemânare, urmată de voltijă iar pentru final organizatorii au păstrat călăria pe un traseu cu obstacole. La a IV-a ediţie a evenimentului au participat pe lângă copiii de la Asociaţia „Hip-Tep” din Aiud şi cei de la Asociaţia „Zeki” din Reghin, respectiv Clubul Sportiv Agronomia din Timişoara. La final, concurenţii au primit diplome şi medalii.

În prezent la manejul de la Leorinţ 80 de copii fac terapie asistată de cai. Hipoterapis sau terapia cu ajutorul unui cal are atât efecte fizice (se îmbunătăţeşte tonusul muscular, rezistenţa fizică, echilibrul, reflexele devin mai rapide) cât şi psihice (creşte încrederea în sine, ajută la controlul emoţional, dezvoltă răbdarea persoanei). La hipoterapie participă atât copii cu dizabilităţi, cât şi tineri sănătoşi.

Foto: Attila ERSEK

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax