Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | „Pe locuri, fiți gata, start!”: Program de formare profesională în domeniul comunicării, a profesorilor, la Școala Gimnazială „Avram Iancu”

Publicat

IMG_4234 Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia a început noul an școlar şi cu participarea cadrelor didactice la un program de formare profesională. Acesta va contribui la îmbunătăţirea comunicării şi a calităţii relaţiilor interumane.

„Școala Comunicării” este un nou concept care să răspundă nevoilor de formare în triunghiul ziditor al educației: părinte – copil – dascăl. Cursul include trei evenimente de învățare denumite generic „Pe locuri!”, „Fiți gata!”, „Start!” și cuprinde teme interactive de abordare a relației dascăl – părinte – elev. Acest curs are ca scop îmbunătățirea comunicării, precum și a calității relațiilor interumane.

Programul de formare a debutat cu o conferință de lansare „Pe locuri”, eveniment la care au fost invitaţi să participe şi părinţii elevilor din Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”. Dascălii au învăţat în cadrul trainingului de început de an „Fiți gata!” metode inedite de abordare a relaţiei dascăl – părinte – elev: Espere și Sappe, care au fost o adevărată provocare pentru profesori.

Următoarele întâlniri se vor desfășura lunar și vor da „Start”-ul atelierelor de lucru, care se vor desfășura pe grupe distincte de lucru. Temele vor susține descoperirea provocărilor din aceste relații și modalitățile sănătoase de abordare a acestora.

”În contextul societății de azi, relaționarea autentică și sănătoasă este tot mai necesară. În spațiul școlar, calitatea comunicării: părinte – profesor, profesor – elev, profesor – profesor, influențează actul educațional și capacitatea de a construi relații vii și stimulative cu elevii. Acesta este motivul pentru care noi, dascălii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, am ales să parcurgem un program de formare ce vizează calitatea comunicării, din dorința de a răspunde permanent nevoii de dezvoltare personală a fiecărui elev”, a declarat prof. Elena Ignat, directorul Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax