Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Pe ultima sută de metri, Salprest Alba Iulia a ridicat o parte din gunoaiele din oraș. De restul se va ocupa Primăria

Publicat

Mormanele de gunoaie din Alba Iulia au început să mai scadă zilele acestea, de când unele asociații de proprietari și-au achitat cel puțin o parte din datoriile către compania de salubrizare, „Salprest”. În urmă cu o săptămână, după numeroase sesizări în legătură cu focarele de infecție din proximitatea unor grădinițe din oraș, Direcția de Sănătate Publică a emis câteva avertismente către responsabilii de crearea acestei situații. Aceștia nu au mai dat însă nicio amendă, pentru a nu complica și mai tare situația.

,,Am considerat că nu mai este necesar să aplicăm sancțiuni în problema gunoaielor din apropierea Grădiniței nr. 6. Dacă amendam Asociațiile de proprietari îngreunam mai mult situația lor, iar Salprest-ul era practic exonerat de vină deoarece nu exista un contract în acest caz. De altfel, considerăm că situația se va îmbunătăți, deoarece am înțeles că mormanele de mizerie vor fi ridicate astăzi, miercuri. Primăria Alba Iulia a semnat un nou contract cu furnizorul de servicii de curățenie”, a spus Horea Timiș, directorul Direcției de Sănătate Publică Alba.

Directorul „Salprest” Alba, Petru Constantinescu, ne-a comunicat că în unele zone, proprietarii au plătit o bună parte din datorii, iar acolo deșeurile au fost deja îndepărtate: „Au venit câțiva reprezentanți ai asociațiilor de proprietari și au plătit. Chiar dacă au mai rămas cu restanțe pe 2-3 luni, au mai scăzut cât de cât datoriile. Unde văd bunăvoință, și eu am bunăvoință”, ne-a explicat Constantinescu.

Totuși, în oraș mai există locuri, în plină stradă, unde gunoaiele de întind pe o suprafață mare, cauzând neplăceri cetățenilor. Mirosurile deșeurilor din zonă atrag câini și pisici, iar focarul de infecție este la un pas de a deveni un pericol pentru populație. Totuși, în aceste locuri, unde proprietarii nu vor plăti nici în viitor facturile la gunoi, situația nu va rămâne nerezolvată, a anunțat primarul Mircea Hava, care a declarat că după semnarea noului contract de salubrizare, în 22 noiembrie, Primăria va plăti ridicarea gunoiului menajer din zonele unde nu a mai fost luat de „Salprest” din cauza datoriilor asociaţiilor de proprietari.

FOTO: Cosmin NISTOR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax