Connect with us
Publicitate

AIUD

FOTO: PERCHEZIŢIE la Aiud. Bărbat cercetat pentru camătă. Poliţiştii au confiscat bani, aur şi 28 de maşini

camatar

Publicat

Poliţiştii din Aiud au ridicat bani, aur şi certificate de depozit şi au indisponibilizat 28 de autoturisme, în urma unei percheziţii efectuată la un bărbat din Aiud care este bănuit de camătă. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului şi a eventualilor complici precum şi pentru identificarea tuturor victimelor sale, transmite IPJ Alba.

Citește și PERCHEZIȚII în Alba, București și alte trei județe. Sunt vizate persoane bănuite de trafic de substanțe și produse toxice

Marţi, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba au efectuat o percheziţie la domiciliul unui bărbat de 49 de ani, din Aiud, în vederea obţinerii de probe în dosarul penal în care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de camătă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 351 din Codul Penal.

În perioada 2010 – 2018, bărbatul ar fi împrumutat diverse sume de bani unor cetăţeni din zona Aiudului, percepând dobânzi lunare de 10% din sumele împrumutate. Unii dintre beneficiarii împrumuturilor ar fi garantat restituirea sumelor de bani cu autoturismele persoanele, care ar fi fost lăsate în custodia bărbatului.

Din cercetări a rezultat că unele dintre aceste împrumuturi erau deghizate în contracte de vânzare – cumpărare privind imobile sau autoturisme.

Cu ocazia percheziţiei, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 46.266 lei, 3.825 euro, 50 de lire sterline şi 229,9 grame de bijuterii din aur, despre care există suspiciunea că provin din camătă.

Totodată, poliţiştii au identificat certificate de depozit bancar în valoare de 319.925 lei, contracte de vânzare – cumpărare a unor imobile şi un caiet cu însemnări  referitoare la sume de bani, care au fost de asemenea indisponibilizate, pentru cercetări.

În curtea locuinţei bărbatului au fost identificate 28 de autoturisme, înmatriculate în ţară şi în străinătate, care au fost indisponibilizate şi a căror documente au fost ridicate, de asemenea, în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a bărbatului, identificarea eventualilor săi complici dar şi pentru identificarea tuturor victimelor sale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 17.10.2018 at 20:33

    Cu asta se ocupa si celebrul Go……. Si ce a mai prosperat. Aiudenii stiu multe.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate