Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: PERCHEZIȚII în Alba și Sibiu. Administratorul unei firme și încă un bărbat REȚINUȚI. Furt cu prejudiciu de peste 6000 euro


Publicat

Polițiștii din Alba Iulia au descins în locații din Alba și Sibiu și au reținut doi bărbați care sunt bănuiți de furt și tăinuire. Unul ar fi furat scule din case în construcție, iar celălalt, administratorul unei firme, le-ar fi cumpărat, cu toate că știa că sunt furate și le-ar fi pus la dispoziția propriilor angajați, pentru a le folosi în lucrări de construcție.

Potrivit IPJ Alba, joi, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un bărbat de 48 de ani, din Alba Iulia, care este bănuit de furt și față de un bărbat de 34 de ani, din Alba Iulia, care este bănuit de tăinuire.

Polițiștii cercetează un caz de furt de scule dintr-un imobil aflat în construcție, pe strada Henri Coandă din Alba Iulia, reclamat în 29 mai 2019. Din anchetă a rezultat faptul că, în noaptea de 28/29 mai 2019, bărbatul în vârstă de 48 de ani ar fi pătruns, prin efracție, în imobil și ar fi sustras mai multe unelte de lucru (flex, malaxor, compresor, mașină de tăiat gresia, bormașină, etc), în valoare totală de 28.000 de lei.

Ulterior, bunurile ar fi fost vândute bărbatului de 34 de ani, care avea cunoștință că sunt furate și care le-ar fi pus la dispoziția muncitorilor de la societatea comercială administrată de el, pentru a fi folosite la lucrări în domeniul construcțiilor.

Pentru documentarea activității infracționale a celor doi, joi, polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale, împreună cu polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale și cu cei de la Postul de Poliție Ighiu, sprijiniți de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale precum și de polițiștii Serviciului Criminalistic, au efectuat 8 percheziții în Alba Iulia, comuna Ighiu, județul Alba și în municipiul Sibiu, la domiciliile celor doi bărbați, precum și la punctele de lucru și sediul societății comerciale administrată de bărbatul de 34 de ani.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost identificate o parte din bunurile furate din imobilul de pe strada Henri Coandă (într-un procent de aproximativ 60%), dar și alte zeci de scule și unelte în legătură cu care există suspiciunea că provin din alte 12 fapte de furt din imobile aflate în construcție pe raza municipiului Alba Iulia, săvârșite de la sfârșitul anului 2018 până la sfârșitul anului 2019.

În plus, în sarcina bărbatului de 48 de ani, polițiștii au reținut și o faptă de conducere fără permis, după ce, în urma probatoriului administrat, a rezultat faptul că, în 25 iulie 2019 ar fi condus un autoturism, pe drumurile publice, fără a poseda permis pentru nicio categorie de autovehicule.

Cei doi bărbați reținuți vor fi prezentați în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Scandal și îmbrânceli la conferința de presă a lui Nicușor Dan. Viceprimarul Bucureștiului a venit cu un dulap

Publicat

O conferință de presă cu scandal are loc la această oră în Prelungirea Ghencea, susținută de Nicușor Dan. La fața locului a ajuns și viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, cu un dulap.

Nicușor Dan nu a fost lăsat să vorbească și a luat dulapul, încercând să-l mute în afara cadrului și l-a trântit.

„Stați la 2 metri de mine”, i-a spus Nicușor Dan.

Conferința a avut ca scop prezentarea bilanțului de mandat al Gabrielei Firea.

Cei doi au fost la un moment dat la un pas să se îmbrâncească.

În cele din urmă, Nicușor Dan a început conferința de presă, dar viceprimarul intervine la fiecare cuvânt rostit de candidatul PNL-USR și îi spune „Fals!”, „Mințiți!” sau „Nu este adevărat!”

Câteva persoane au huiduit, iar viceprimarul PSD al capitalei a spus că-l înjură pe Nicușor Dan, moment în care acele persoane i-au spus lui Aurelian Bădulescu că de fapt îl înjură pe el.

La un moment dat, deranjat de agitația făcută de Bădulescu, Nicușor Dan i-a pus mâna pe umăr ca să-l împingă și i-a spus „Du-te, domnule, de aici”, iar viceprimarul capitalei a spus că „îl împinge cu o violență ieșită din comun”.

„Te-a lăsat Barna pe drumuri, te-ai dus la PNL”, i-a răspuns Bădulescu.

Tot acest scandal are loc pe marginea drumului din Prelungirea Ghencea, în timp ce mașinile circulă pe lângă ei, iar șoferii claxonează uneori.

Sursă: Digi24

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

InfoTrafic: Restricții de circulație pe Autostrada A1 Sibiu-Sebeș, în județul Alba. Atenționări pentru șoferi

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, sunt restricții de circulație.

Până la ora 19.00, este restricționată banda nr. 2 pentru ambele sensuri de circulatie, la km. 304+400 m. (municipiul Sebes,  județul Alba) și km. 295+800 m. (localitatea Câlnic, județul Alba) pentru reparații / înlocuire parapet median.

Citește și FOTO: Porțiunile din glisiera mediană a Autostrăzii A1, între Sebeș și Sibiu, distruse în accidente, vor fi înlocuite, de vineri

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să ruleze cu atenție și să semnalizeze intenția de schimbare a benzii de rulare.

sursa: politiaromana.ro

foto: Facebook (CNAIR)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ședințele de judecată de la Tribunalul București, întrerupte de o amenințare cu bombă primită pe email. Clădirea, evacuată

Publicat

Tribunalul Municipiului București a primit prin e-mail o amenințare cu bombă, în urma căreia clădirea a fost evacuată, potrivit unor surse judiciare, citate de G4Media.

Ședințele de judecată au fost întrerupte. 

„În cursul zile de vineri 5 iunie în Tribunalul București va exploda o bombă, nu este nicio glumă”, este mesajul din respectivul e-mail, potrivit surselor citate.

Știre în actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Executările silite, suspendate până în septembrie. Măsuri de sprijin pentru datornici

Publicat

Măsurile de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanţele civile şi comerciale declanşate după instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României se suspendă până în 1 septembrie, potrivit unei decizii în Parlament.

„Se suspendă toate măsurile de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanțele civile și comerciale declanșate după instituirea stării de urgență pe teritoriul României. Nu se declanșează măsuri de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanțele comerciale și civile pe toată perioada stării de urgență, a stării de alertă până la data de 1 septembrie 2020”, se arată în actul normativ aprobat de parlament.

Măsurile dispuse anterior nu se aplică în cazul executărilor silite privind creanțele civile sau comerciale ce au drept titlu hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală pentru soluționarea laturii civile a cauzei.

Nu este necesară depunerea vreunui document, executările silite urmând să fie amânate automat.

„Măsurile de suspendare a executării silite a sumelor urmăribile sau disponibilităților bănești se aplică de drept de către organele de executare și instituțiile bancare sau terți popriți, fără nicio altă formalitate”, potrivit documentului citat.

Modificările au fost operate prin introducerea unui nou articol în OUG 48/2020 privind unele măsuri financiar-fiscale.

Suspendarea executărilor silite prin poprire în forma actuală nu conduce decât la falimentul comercianților, eliminând orice şansă creditorului bugetar de a mai încasa în viitor vreo sumă din creanţele bugetare deţinute, potrivit inițiatorilor.

„În acest context, pentru un ajutor real şi care să fie de natură a nu prejudicia bugetul de stat, a crea un echilibru procesual și echitate, decizia firească şi corectă ar fi ca pe perioada starii de urgenţă şi o perioadă rezonabilă ulterioară să fie suspendată şi ridicată orice şi toate măsurile de executare silită individuală, atât civilă, cât şi bugetară, pentru cele civile suspendarea sau nedeclanșarea să privească măsurile de executare silită ce pot fi instituite după declanșarea stării de urgență”, se arată în document.

surse: cdep.ro, adevarul.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate