Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Perseverenţa, garanţia reuşitei. Încă o calificare la olimpiada naţională TIC a unui elev de la Colegiul Naţional Militar din Alba Iulia

Publicat

Mihai Oprisa_Luminita Marian Olimpiada de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor a încheiat lista disciplinelor de concursuri şcolare judeţene din acest an şi a constituit, pentru elevii colegiului militar albaiulian, o provocare pe tărâmul complex al IT-ului.

Elevul sergent Mihai Oprişa a reuşit performanţa calificării la faza naţională a olimpiadei de TIC, după cele trei încercări din anii anteriori. După menţiunile obţinute în clasa a IX-a şi a X-a şi premiul II de anul trecut, perseverenţa s-a dovedit o garanţie a succesului pentru Mihai.

“TIC, disciplină ce se studiază în clasele IX-X, presupune cunoştinţe de utilizare a calculatorului până la cele mai mici detalii, setări ale sistemului de operare, cunoştinţe Microsoft Office şi HTML la nivel înalt, toate acestea colaborând în rezolvarea unui pachet de cerinţe şi realizarea unui proiect pe o anumită temă. Elevii Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” au obţinut şi în anii precedenţi premii la această olimpiadă, însă nu o calificare la etapa naţională. Elevul sergent Oprişa Mihai este un deschizător de drum în această direcţie şi un bun exemplu pentru colegii mai tineri”, spune profesorul îndrumător Luminiţa Marian.

Demne de apreciat sunt şi rezultatele obţinute de elevul Andrei Avram din clasa a IX-a, premiul II (profesor coordonator Maria Teglaş) şi elevul caporal Alexandru Grecu, clasa a XI-a, premiul III (profesor coordonator Mihaela Roşu), transmite reprezentantul Colegiului Militar, Daniela Filimon.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax