Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Persoanele din centrele rezidenţiale DGASPC Alba vor participa la slujbele de Paşti. Pregătiri pentru sărbătoare

Publicat

felicitari pasti

Copiii și adulții găzduiţi în centrele rezidențiale aflate în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba vor participa la slujbele religioase oficiate cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi vor ajuta, după posibilităţi, la pregătirea mesei de sărbătoare. Aceştia au pregătit deja spaţiile din centre, confecţionând obiecte decorative, felicitări, colaje, cu specific pascal.

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, încă de la începutul săptămânii, în toate centrele rezidențiale pentru copii și adulți aflate în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba s-au desfăşurat, împreună cu personalul de îngrijire şi educaţie, activităţi în aşteptarea acestei sărbători: curăţenie în camere, curăţarea şi amenajarea spaţiilor verzi, confecţionarea de obiecte decorative  – desene, felicitări, colaje, cu specific pascal, folosite pentru înfrumusețarea camerelor beneficiarilor și a spațiilor comune.

Citeşte şi URĂRI DE PAŞTE 2019 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

De asemenea, în timpul activităților au avut loc discuții libere despre semnificația Sfintelor Paște, despre simbolistica acestora, despre  tradițiile și obiceiurile care au loc în această perioadă, transmite DGASPC Alba.

felicitari pasti

O parte dintre copiii/tinerii ocrotiţi în unităţile rezidenţiale se află în familiile naturale sau în familiile față de care au dezvoltat legături de atașament, unde îşi vor petrece sărbătoarea de Paște și vacanța de primăvară.

Copiii cu măsură de protecție specială pot fi învoiți acasă, în orice perioadă a anului, la familiile/persoanele care solicită acest lucru reprezentanţilor DGASPC Alba.

Specialiştii din cadrul serviciilor publice ale primăriilor efectuează anchete la domiciliul solicitanţilor pentru a se asigura că sunt îndeplinite condiţiile de securitate. Dacă totul se dovedeşte a fi în regulă, se aprobă plecarea copiilor din centre pentru perioada cerută de familia/persoana solicitantă.

Atât copiii, cât şi adulţii ocrotiţi în centrele rezidenţiale vor participa la slujbele religioase oficiate cu ocazia acestei sărbători şi vor ajuta, după posibilităţi, la pregătirea mesei de sărbătoare, ca în orice familie de creştini, aşteptând plini de speranţă Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax