Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Personaje istorice, la plimbare cu autobuzul etajat, în Alba Iulia. Preambul al marelui eveniment, Noaptea Muzeelor

Publicat

În fiecare an, peste 20 de personaje istorice prind viaţă la Noaptea Muzeelor din Alba Iulia. Astfel că sâmbătă, începând cu ora 19.00, cei care vor călca pragul instituţiei vor avea parte de o incursiune în trecut. Dar până atunci o parte din personajele care vor putea fi văzute au ieşit, vineri, începând cu ora 13.00, la o plimbare cu autobuzul etajat al STP. Cei care au urcat în mijlocul de transport au rămas surprinşi să vadă că printre călători se numără primul primar al oraşului Alba Iulia, Camil Velican, împăratul Hadrian, soldaţi din Legiunea a XIII-a Gemina, daci din trupa Lupii Apulonului, dar şi alte personaje.

Într-un tur al oraşului, care a pornit din faţa Hotelului Cetate şi a continuat spre gară, centrul oraşului, Ampoi III, Cetate şi pe bulevard, trecătorii au avut ocazia să fotografieze şi să primească, de la primul primar Camil Velican, dar şi de la restul personajelor, un program la Noaptea Muzeelor.

Cei mai impresionaţi de întâlnirea cu personajele care au scris istoria acestor meleaguri au fost călătorii din Gara CFR, care i-au pozat şi au fost impresionaţi de costumele acestora.

Plimbarea de vineri a reprezentat un preambul al evenimentului ce va avea loc sâmbătă la Muzeul Unirii, în noaptea în care istoria va prinde viață, iar porțile instituției de cultură vor fi deschise până după miezul nopții. Consultați programul complet de la Noaptea Muzeelor din acest an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax