Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 1.000 de arme valoroase dintr-o colecţie privată pot fi admirate la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia a găzduit joi, 7 februarie, de la ora 10.00, deschiderea unei expoziţii inedite de arme dintr-o colecţie privată, unele dintre acestea cu o vechime de 6.000 de ani. Numită „Evoluţia armamentului din preistorie până în zilele noastre”, expoziţia este accesibilă publicului până în 7 martie.

La Alba Iulia sunt expuse peste 1.ooo de arme, de o foarte mare valoare, care acoperă peste 6000 de ani de istorie. Printre acestea se regăsesc numeroase tipuri de arme albe (topoare, vârfuri de săgeți, de lance, de suliță, baltage, buzdugane, pumnale, săbii etc) și obiecte de harnașament (zăbale, catarame, chingi, scări de șa). De la topoare din silex cu o vechime milenară până la baionete militare de secol XX, vizitatorul poate avea în faţă o istorie vie, neîntreruptă a ingeniozităţii umane.

Piesele expuse fac parte din cea mai importantă colecţie privată de arme din Europa de Est, care aparţine colecţionarului moldovean Petru Costin.

Evenimentul a fost organizat de: Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Raional Ialoveni (Republica Moldova), Serviciul Vamal (Republica Moldova), Camera de Comerț (Republica Moldova), Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia și Asociaţia „Prietenii Muzeului” Alba Iulia.

Deschiderea oficială a expoziţiei, care este găzduită de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în perioada 7 februarie-7 martie, a avut loc în prezența colecţionarului Petru Costin, director al Muzeului Serviciului Vamal din Republica Moldova, a autorităţilor din Raionul Ialoveni, Republica Moldova și a autorităților locale.

YouTube video

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax