Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Peste 1.000 de elevi și-au testat competențele digitale, în a doua zi, la BAC: Vezi cum s-a derulat proba D, în Alba

Publicat

Cea de-a doua zi în care s-a desfășurat proba de evaluare a competențelor digitale, în cadrul examenului de Bacalaureat, s-a desfășurat „mult mai bine ca prima”, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Alba. Atât elevii, cât și profesorii și personalul implicat au fost mai bine informați despre atribuțiile și îndatoririle lor, dar și condițiile de lucru au fost de partea elevilor: internetul a mers mai bine, iar curentul nu s-a mai întrerupt, așa cum s-a întâmplat în prima zi, la o școală din județ. 1.060 de elevi din 35 de școli din județ au fost programați marți pentru a susține proba D a examenului, însă acestora li s-au alăturat alți 27, absenți cu o zi înainte și reprogramați. În următoarele trei zile în care se va mai desfășura această probă, în sălile de examen vor păși aproximativ 500 de elevi, din 20 de școli.

Proba de evaluare a competențelor digitale începe la ora 13.00 și se termină la ora 14.30. Aceasta este compusă din două subiecte: Fișa A, de completat în 15 minute și Fișa B, care are ca timp de rezolvare 75 de minute. Fișa A evaluează cunoștințele elevilor de a naviga pe internet; aceștia trebuie să demonstreze că știu cum să caute informații și să se orienteze în mediul online. După 15 minute de la începerea probei, conexiunea la internet este întreruptă în toate școlile, iar elevii trebuie să treacă la rezolvarea Fișei B. Cerințele celui de-al doilea subiect presupun cunoștințe Microsoft Office: redactare de text în programul Word, calcule în Excel sau expunerea unui slide-show în Power Point.

Toate sălile de examen din județul Alba au fost supravegheate cu camere video, iar acest lucru se pare că nu i-a panicat pe elevi, ba dimpotrivă. La ieșirea din sala de examen, întrebați despre impactul camerei video în sală, un elev a descris această prezență ca pe un avantaj: „Supravegherea video mi s-a părut un avantaj, pentru că vei fi evaluat în funcție de cunoștințele proprii și nu de cunoștințele altcuiva”. Rezultatele probei D, de evaluare a competențelor digitale vor fi afișate vineri.

În următoarele zile, miercuri, joi și vineri, în centrele de evaluare din Alba, examenul de bacalaureat continuă cu proba D, a competențelor digitale. În primele trei zile ale săptămânii viitoare, elevii vor susține probele de competențe lingvistice într-o limbă de circulație internațională, iar din data de 2 iulie, vor începe probele scrise.

Vedeți mai jos calendarul după care continuă examenul de bacalaureat:

25 – 27 iunie 2012: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

2 iulie 2012: Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă

3 iulie 2012: Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

4 iulie 2012: Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

6 iulie 2012: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

8 iulie 2012: Afişarea rezultatelor

9 iulie 2012: Depunerea contestaţiilor (orele 8.00 – 12.00)

10 -12 iulie 2012: Rezolvarea contestaţiilor

13 iulie 2012: Afişarea rezultatelor finale

FOTO: Cosmin NISTOR


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax