Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 1.700 de elevi au vizitat subunităţile ISU Alba, în cadrul programului „Şcoala altfel”. Vezi ce surprize au avut copiii

Publicat

Porţile subunităţilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba au fost larg deschise, în perioada 2 – 5 aprilie 2013, pentru toţi copiii din instituţiile de învăţământ din judeţ, care au dorit să cunoască mai multe despre activitatea pompieriilor militari. Evenimentele au fost incluse în programul educaţional “Şcoala altfel”.

În cele patru zile, peste 1.700 de elevi au trecut pragul subunităţilor din cadrul ISU Alba, având ocazia să afle cât mai multe lucruri despre tehnica de intervenție folosită de către pompieri pe timpul situațiior de urgență.

Copiii prezenţi au primit informaţii, adecvate vârstei şi nivelului lor de cunoştinţe, despre performanţele autospecialelor, tipurile de misiuni la care participă, categoriile de substanţe de stingere şi folosirea lor. Atracţia a fost, de departe, „o tură” cu ambulanţa SMURD, cu semnalele luminoase şi acustice în funcţiune. Elevii au vizitat, pe rând, interiorul ambulanţei, unde li s-a explicat, din partea paramedicilor care o deservesc, rolul şi amplasarea echipamentelor de salvare, apoi au avut ocazia să folosească, din mers, staţia de amplificare. Alte „echipe” de mici pompieri au folosit furtunurile cu apă ale autospecialelor pentru stingerea unor incendii imaginare.

Tot în această săptămână, peste 1.300 de elevi din localităţile Sebeş, Cugir, Aiud, Blaj, Cîmpeni şi Abrud au participat la lecţii pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă prezentate de ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Inspecţiei de Prevenire.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax