Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 100 de tineri au participat la tabăra de vară, cu tematică de artă fotografică, de la Arieșeni

Publicat

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba în colaborare cu Asociația de Turism și Speologie „Sfinx” din Gârda de Sus a organizat și în acest an tabăra tematică de artă fotografică pentru copiii și tinerii care au ales să petreacă vacanța de vară în centrul de agrement Arieșeni. Tabăra avut loc în perioada 26 iulie – 1 august, iar următoarea serie se va desfășura în perioada din 3-9 august.

Tematica taberei de vară a fost specifică activităților de agrement montan, în principal a tehnicilor de fotografiere la suprafață și subteran, conștientizarea tinerilor asupra arealului protejat și educație ecologică.

Participarea în tabără oferă tinerilor oportunitatea de a se implica activ în protejarea arealului carstic , de îmbogățire a tehnicilor de specialitate, respect pentru natură și, nu în ultimul rând, de dezvoltare personală.

Succesul edițiilor anterioare ale acestui proiect a reușit să aducă în prim plan frumusețile Munților Apuseni prin expozițiile virtuale ale participanților pasionați și a celor care și-au dezvoltat aceasta pasiune.

Cei peste 100 de copii alături de profesorii însotițori au fost familiarizați cu tehnici de fotografiere afară în subteran, orientare turistică cu mijloace neconvenționale, orientare cu ajutorul fenomenelor naturii, tehnici de cățărare, jocuri de animație care au vizitat obiectivele turistice din zona Munților Apuseni printre care Peștera Scărișoara, Peștera Urșilor, Cascada Vârciorog, Cascada Bucinis, Groapa Ruginoasă, Cheile Ordăncusei, Ghețarul Vârtop, Peștera cu Cristale de la Roșia, Muzeelel Lemnarului de la Patrahaitesti, Roșia Montană cu Minele Romane și Muzeul Aurului Apusenilor.

La sfârșitul taberei organizatorii au oferit tuturor participanților diplome și materiale informative. De asemenea, s-a realizat o expoziție cu cele mai sugestive și frumoase imagini.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax