Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 100 de voluntari din Alba Iulia participă la Săptămâna Națională a Voluntariatului. Vezi ce program au pregătit organizatorii


Publicat

Luni, în Sala Senatului de la Palatul Apor a debutat cea de-a III-a ediție a Săptămânii Naționale a Voluntariatului (SNV) la Alba Iulia, organizată de Centrul Județean de Voluntariat Alba. Evenimentul se va desfășura în perioada 13-19 mai și reprezintă o serie de acțiuni deschise tuturor celor care cred că prin fapte mici pot schimba ceva în mai bine, tineri, organizaţii, instituţii, companii, grupuri de iniţiativă care doresc să desfăşoare activităţi de voluntariat sub egida SNV.

În cadrul întâlnirii de luni au luat cuvântul Dragoș Irimia și Anca Tabără din cadrul Centrului Județean de Voluntariat Alba, Dragoș Zaharia, președintele Asociației SM Speromax Alba, Dorin Sava, reprezentant al Fundației Comunitare Alba, Cristian Dima din partea Alumni UAB Alba Iulia, părintele Wagner, reprezentant al Asociației Diakonia și Jana Popa, din partea Colegiului Tehnic „Dorin Pavel”. Aceștia își propun ca prin activitățile următoare să arate societății civile din Alba Iulia că vor să schimbe ceva în bine și să fie mai aproape de comunitate.

Pe perioada 14-18 mai, de luni până vineri, între orele 8.00-12.00 va fi desfășurată și o campanie de donare de sânge, la Centrul de Transfuzie Sangvină Alba Iulia, la care participă voluntarii.

Considerată cel mai mare eveniment anual de celebrare a voluntariatului şi de apreciere publică a voluntarilor, Săptămâna Naţională a Voluntariatului urmărește să mobilizeze cât mai multe organizaţii şi voluntarii pe care aceştia îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii şi pentru a recunoaşte public activitatea voluntarilor. Evenimentul a fost iniţiat în anul 2002 de către Pro Vobis – Centrul Naţional de Voluntariat şi implementat în fiecare an în colaborare cu Reţeaua Naţională a Centrelor de Voluntariat din România şi cu VOLUM – Federaţia organizaţiilor care sprijină dezvoltarea voluntariatului în România.

Săptămâna Națională a Voluntariatului este un eveniment în plină creştere, construit pe convingerea că în România există foarte mulţi oameni care au potenţialul de a contribui la soluţionarea creativă a problemelor comunităţii, dar nu ştiu cum să se implice. Ea oferă, în plan local, un cadru pentru recunoaşterea şi aprecierea publică a voluntarilor şi a muncii voluntare, demonstrând importanţa contribuţiei acestora la soluţionarea problemelor comunităţii. Totodată, ea reprezintă o demonstraţie a convingerii că stă în puterea noastră să comunicăm şi să colaborăm pentru a ne facem viaţa mai frumoasă.

Cei care vor să ia parte la acțiunile desfășurate în decursul Săptămânii Naționale a Voluntariatului vor avea parte de următorul program:

Marți, 14 mai:

Ora 10.30 – Expoziție de fotografii din activitățile de voluntariat 2012 – Alba Mall

Ora 11.00 – Campania de donare de jucării la Grădinița “Scufița Roșie”

Ora 14.00 – Seminar prevenirea traficului de persoane – Universitatea “1 Decembrie 1918″, Aula Mică

Miercuri, 15 mai:

Ora 12.00: Forumul Societății Civile – Hotel “Parc”

Ora 14.30: Workshop antidrog – Universitatea “1 Decembrie 1918″ Amfiteatrul – Aula Mică

Orele 11.00-13.00: Celebrarea filmului românesc – Căminul de persoane vârstnice Alba Iulia

Orele 18.30 – 20.30: Campanie stradală de promovarea voluntariatului – zona Piaţa Iuliu Maniu, parcul din Cetate, Bulevardul Transilvaniei, Realitatea TV, Piaţa Cetate

Joi, 16 mai:

Ora 14.00: Forum ONG – Tineret și Educaţie, Amfiteatrul Casei de Cultură a Studenţilor

Ora 17.00: Școala voluntariatului – dezbateri pe tema voluntariatului, dialog deschis cu specialiști din ONG-uri despre importanța și avantajele voluntariatului, la nivel comunitar dar și personal, Facultatea de Teologie Ortodoxă – Aula Mică

Orele 17.00 – 21.00: Târgul Voluntarului/ Volunt Expo, zona Catedrala Ortodoxă

Vineri, 17 mai:

Ora 12.00: Forum ONG – Social, sediul Alumni UAB, Subsol Corp C, Universitatea “1 Decembrie 1918”

Ora 15.00: Forum ONG – Cultură, sediul Alumni UAB, Subsol Corp C, “Universitatea 1 Decembrie 1918”

Sâmbătă, 18 mai:

Orele 10.00-12.00; 14.00-15.00 şi 18.30-20.30: Alternativă la vicii – Campanie stradală pentru promovarea unui stil de viață sănătos – în zona Piaţa Iuliu Maniu, parcul din Cetate, Bulevardul Transilvaniei, Realitatea TV, zona Piaţa Cetate

Orele 17.30 – 19.30: Atelier Creativ – Alba Mall

Duminică, 19 mai:

Încheierea Săptămânii Naționale a Voluntariatului 2013.

Camelia TOMA

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 1 noiembrie. Când vor fi ploi și ninsori. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme în regiuni din țară pentru următoarele două săptămâni, până în 1 noiembrie.

În Transilvania, vor fi variații de temperatură, valori maxime, de la medie de 14 grade la 19 grade Celsius. Este posibil să plouă după 24 octombrie.

În Transilvania, pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi de la o zi la alta, iar temperaturile maxime vor crește de la 11 până la 19 grade, între 19 și 23 octombrie, când vremea va deveni caldă pentru această perioadă.

Apoi, regimul termic diurn va marca o ușoară scădere, concretizându-se printr-o medie a maximelor de 14 grade în jurul datei de 28 octombrie, valoare în jurul căreia se vor menține și în zilele următoare.

Temperaturile nocturne se vor situa între 0 și 3 grade în intervalul 19 – 23 octombrie, apoi vor crește spre 7 grade pe 25 octombrie și, ulterior, vor fi în scădere până la 2 grade în ultima zi a intervalului de prognoză.

În mare parte a primei săptămâni nu vor fi precipitații, dar începând cu data de 24 octombrie probabilitatea pentru ploi pe arii restrânse va crește și se va menține ridicată până la finalul celei de a doua săptămâni.

La munte, prima săptămână va debuta cu vreme rece (19 și 20 octombrie), când vor fi în medie maxime de 4-6 grade și minime medii de -3…0 grade.

În perioada 21-23 octombrie se va încălzi, astfel încât valorile termice diurne vor tinde spre o medie de 14-15 grade, urmând ca în weekendul 24-25 octombrie acestea să scadă ușor spre 12 grade.

În tot acest interval temperaturile nocturne vor fi în creștere treptată până la valori medii în jur de 6 grade. Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de valori termice constante, în medie cu maxime de 8-10 grade şi minime de 0-4 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creștere începând cu data de 24 octombrie. Vor fi ploi, iar spre finalul intervalului se vor semnala și lapoviță și ninsori, la altitudini mari.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

“Săptămâna voluntariatului” – Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia. Acces la studio de înregistrări și atelier pentru tineri

Publicat

Casa de Cultura a Studentilor Alba Iulia

Astăzi a început “Săptămâna voluntariatului”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia pentru a evidenția rolul important în comunitate și societate pe care-l au tinerii, elevi sau studenți, dar și pentru a veni în sprijinul acestora prin activități menite să le pună în valoare și dezvolte abilitățile, potrivit reprezentanților instituției.

Pe parcursul acestei săptămâni vor fi distribuite vârstnicilor din Alba Iulia, cu venituri modeste, măști medicale de protecție, această categorie de vârstă fiind considerată de specialiști cea mai vulnerabilă în fața noului coronavirus.

Studenții talentați care activează în cadrul Casei de Cultură a Studenților vor avea, tot în această săptămână, ocazia să lucreze într-un studio profesionist, unde vor învăța lucruri noi în domeniul muzical, dar vor putea și să înregistreze.

Săptămâna se va încheia cu un atelier despre importanța practicării dialogului cu tinerii, implicarea acestora în politicile și programele de tineret, accesul tinerilor la educație ca factor de prevenire a marginalizării tinerei generații, implicarea tinerilor în și prin organizații neguvernamentale, la care vor participa elevii și studenții activi în proiectele Casei de Cultură a Studenților.

“Săptămâna voluntariatului” are ca parteneri Fundația Comunitară Alba și Liga Studenților din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Măsuri pentru școala online. Declarație-angajament de apărare a dreptului la imagine, chestionar de feedback pentru profesori

Publicat

laptop calculator

Ministerul Educației a anunțat luni, într-un comunicat de presă, că au fost luate decizii privind desfășurarea activității în unitățile de învățământ, în sistem online.

Sindicatele vor participa la monitorizarea școlii online, se introduce o declarație-angajament ce va fi asumată de profesori, elevi și părințim prin care este vizată apărarea dreptului la imagine și un chestionar de feedback pentru profesori.

”Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării, a avut o întâlnire de lucru cu Marius Ovidiu Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și cu Simion Hancescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ. În cadrul întâlnirii a fost realizată o analiză a aspectelor cu privire la organizarea eficientă a procesului educațional în condițiile desfășurării activității didactice în sistem online”, transmite MEC.

În acest context, s-au decis următoarele:

– monitorizarea de către reprezentanții sindicatelor din cadrul fiecărui județ/municipiului București, împreună cu inspectoratele școlare și conducerile unităților de învățământ, a desfășurării în condiții optime a activităților didactice atât în sistem online, cât și față în față și asigurarea consilierii cadrelor didactice în vederea îmbunătățirii actului educațional;

– informarea de către Ministerul Educației și Cercetării a tuturor unităților de învățământ în privința securizării și utilizării optime a platformelor educaționale G suite for Education și Microsoft Office 365 A1;

– angajamentul celor două federații reprezentative din învățământul preuniversitar de a susține demersurile Ministerului Educației și Cercetării, astfel încât toate cadrele didactice să utilizeze cu încredere tehnologia în activitățile de predare-învățare-evaluare în sistem online;

– realizarea unei declarații-angajament ce urmează a fi asumată de cadre didactice, elevi și părinți, declarație care va veni în completarea prevederilor Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin această declarație este vizată protejarea dreptului la imagine atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi;

– simplificarea/eliminarea unor standarde ARACIP și promovarea lor prin hotărâre de guvern;

– continuarea procesului de debirocratizare a activității cadrelor didactice;

– acordarea posibilității cadrelor didactice de a oferi feedback, sub forma unui chestionar, pentru activitatea desfășurată de către conducerea unității de învățământ, pentru activitatea desfășurată la nivelul inspectoratului școlar și pentru activitatea elevilor;

– elaborarea de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a chestionarului de feedback pentru activitatea cadrelor didactice.

De asemenea, în cadrul întâlnirii de luni au fost discutate chestiuni referitoare la Normele metodologice prevăzute de Legea 185/2020 privind desfășurarea orelor de pregătire pentru evaluări/examene naționale și/sau pentru obținerea performanței educaționale, precum și de învățare remedială, dar și despre acelea privind reducerea normei didactice de predare cu 2-4 ore/săptămână a profesorilor care desfășoară activitatea de mentorat, mai transmite ministerul.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LISTA candidaților PSD Alba la Parlament. Cine sunt politicienii aflați pe primele locuri pentru Senat și Camera Deputaților

Publicat

PSD Alba și-a stabilit duminică listele de candidați pentru Senat și Camera Deputaților, au declarat pentru Alba24, surse politice. Reprezentanții partidului nu au anunțat încă nimic oficial. 

La Senat, locul I va ocupat de Călin Mătieș, intrat relativ recent în politică (la alegerile locale), un antreprenor cu afaceri în domeniul panificației.

Locul al doilea la Senat va fi ocupat de Călin Andreș, fostul primar al orașului Câmpeni, care a pierdut alegerile locale în favoarea liberalului Cristian Pașca.

Pe cel de-al treilea loc pe lista PSD se regăsește Bogdan Medrea.

Citește și: SONDAJ Alba24: Votează CEL MAI BUN PARLAMENTAR care a reprezentant județul Alba în ultimii 30 de ani. LISTA completă

La Camera Deputaților, pe primul loc se va regăsi președintele organizației județene, Ioan Dîrzu (care a pierdut și el competiția pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, în fața lui Ion Dumitrel (PNL).

Consilierul județean Nicolae Luca, este pe locul al doilea, iar pe locul al treilea se regăsește Marcela Dărămuș, care în administrația PSD a ocupat funcția de inspector școlar general.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate