Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 160 de tineri au participat la XEO Talks, evenimentul organizat de echipa de robotică de la Colegiul HCC Alba Iulia

Publicat


Echipa de robotică a Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” a organizat recent XeoTalks, un eveniment ce a reunit 29 de echipe de FTC din toate colțurile țării. Peste 160 de participanți au dorit să afle mai multe despre cum își gestionează tinerii din Alba Iulia echipa din perspectiva unui lider, cât și din perspectiva membrilor echipei, despre tainele vorbitului liber în public, acelea ale neuromarketing-ului, cât și despre mentorship.

Evenimentul a fost pregătit încă de acum aproape două luni.

”Se spune că atunci când oameni frumoși se strâng într-un loc, lucruri frumoase se întamplă. Totul a pornit din dorința de a inspira și a ajuta, iar de doi ani ne este demonstrat că într-adevăr, oamenii frumoși sunt creatorii lucurilor frumoase. Am devenit pentru a doua oară organizatorii evenimentului XeoTalks, un eveniment menit să aducă zâmbete și bucurii celor din jur. Un eveniment în care oameni frumoși cu aceeași pasiune s-au întâlnit pentru a doua oară la Alba Iulia pentru a învăța lucruri noi, dar mai ales pentru a lega prietenii între echipe și să demonstreze că una dintre principalele calități pe care competiția BRD FIRST Tech Challenge Romania organizată de Asociația Nație Prin Educație le are sunt fair play-ul și crearea unei comunități”, transmit reprezentanții echipei.

La festivitatea de deschidere au participat echipe din competiție, dar și Daniel Breaz, fost rector al Universității „1 Decembrie 1918”, Corina Rotar, decan al Facultății de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti de la UAB și Liviu Stanciu, reprezentant al Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Apoi, ”robotiștii” au avut ocazia să viziteze Alba Iulia printr-un treasure hunt organizat în Cetatea Alba Carolina, pe care cu toții au reușit să-l ducă la bun sfârșit.

Ziua s-a terminat cu discuții libere susținute în sălile Colegiului „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, legate de diferite topicuri alese de participanți, sponsorizări, relația dintre mentori și elevi, management, cât și topicuri tehnice legate de tema jocului din sezonul acesta.

A doua zi a evenimentului XeoTalks a început cu o serie de conferințe susținute de speakeri din toată țara, în aula Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Marius Bîcu a vorbit despre leadership, despre gestionarea echipei din punctul de vedere al unui lider, Cătălina Moleavin care le-a împărtășit tinerilor câteva trucuri din tainele vorbitului liber în public, iar Andrei Avram i-a învățat mai multe despre lucrul în echipă. Asemenea cercetașilor din toată țara, echipele care participă la competiția BRD FIRST Tech Challenge Romania se coordonează singure, împreună cu mentorii lor.

”O mică prezentare a echipei Xeo și-a făcut simțită prezența susținută de absolvenții echipei noastre, printre care se numără și actuali mentori ai echipei. O prezentare care ne-a purtat prin toată povestea Xeo de-a lungul a 3 ani. Ca orice echipă am întâmpinat greutăți, dar fiind unii lângă alții am reușit să trecem peste ele. Pentru că până la urmă, cum ne place să spunem, Xeo este mai mult decât o echipă, Xeo este o familie”, mai transmit tinerii de la Xeo.

Gabriela Alexandru, profesor într-un liceu din București, le-a prezentat concepția ei despre mentorship, iar sesiunea de conferințe s-a încheiat cu Crina Luha, care a vorbit despre neuromarketing.

Seara s-a încheiat cu petrecerea de Halloween, devenită tradiție, unde toată lumea s-a putut relaxa și simți bine în cele mai interesante și înfricoșătoare costume.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Mircea ( Tony) Achim

  luni, 11.11.2019 la 15:25

  Ma bucur sa vad de aici din SUA ca HCC este inca un colegiu competitiv. Fac parte din generatia CELTA- prima intreprindere scolara din ROMANIA – condusa de profersrul LIVIU HEBEDEAN cel care ne-a dat curjul sa visam ca puten sa spargem barierele gindiri comuniste si sa creem lucruri noi si interesante.
  Acum dupa 30 ani pot spune ca am representat cu mindrie liceul la NASA, FERMI LAB, ARGONE NATIONAL
  in proiecte ca: SPACE SHUTLE, APACHE HELICOPTER, LINEAC Acelerator, F22 and F35. F119
  Le urez si incurjez actuali elevi sa creada in ei si posibilitatile lor si sper sa aiba ocazia se a duce mai departe traditia liceului.
  Sa apreciem profesori si este adevarat ca si in cazul lui LIVIU HEBEDEANU intre geniu si nebunie ( stintifica ) e doar un pas!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania și la munte până în 24 noiembrie. Temperaturi maxime și precipitații. Prognoza în următoarele 2 săptămâni

Publicat

toamna, ceata, padure

Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, până în 24 noiembrie, în regiuni din țară. În Transilvania, urmează 10 zile de vreme caldă, comparativ cu normalul perioadei. Temperaturile vor scădea ușor după 21 noiembrie. Sunt posibile ploi în jurul datei de 13 noiembrie și după 20 noiembrie. În Transilvania, începând […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

PROGRAM complet Festival de România 2019 Alba Iulia. Concerte HOLOGRAF, CARGO și VIȚA de VIE, ceremonie militară, masă populară

Publicat

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia și Consiliului Județean Alba au anunțat luni programul unuia dintre cele mai așteptate evenimente din Capitala Marii Uniri: 1 Decembrie – Festival de România. Într-un format diferit față de anii trecuți, Festival de România se desfășoară pe parcursul a trei săptămâni, culminând cu weekendul 30 noiembrie – 1 Decembrie, când vor […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE VIDEO: Festival de România 2019 la Alba Iulia. Care sunt surprizele pregătite de Ziua Națională în Capitala Marii Uniri

Publicat

Anul acesta se împlinesc 101 ani de la Marea Unire, iar administrațiile județeană și locală de la Alba Iulia prezintă programul evenimentelor la Festival de România – 1 Decembrie 2019, în cadrul unui eveniment la Sala Unirii. UPDATE: La conferința de presă au fost prezenți viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul și președintele Consiliului […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Serbările toamnei, pentru persoanele ocrotite la Centrul de recuperare Galda de Jos și alți beneficiari DGASPC Alba

Publicat

Luna octombrie a fost o lună plină de activități recreative și excursii pentru persoanele adulte cu dizabilități ocrotite în centrele rezidențiale aflate în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba. Beneficiarii  serviciilor oferite în cadrul Centrului de recuperare și reabilitare neuro-psihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilități Galda de Jos – CRRNPAD, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate