Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 160 de tineri au participat la XEO Talks, evenimentul organizat de echipa de robotică de la Colegiul HCC Alba Iulia


Publicat

Echipa de robotică a Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” a organizat recent XeoTalks, un eveniment ce a reunit 29 de echipe de FTC din toate colțurile țării. Peste 160 de participanți au dorit să afle mai multe despre cum își gestionează tinerii din Alba Iulia echipa din perspectiva unui lider, cât și din perspectiva membrilor echipei, despre tainele vorbitului liber în public, acelea ale neuromarketing-ului, cât și despre mentorship.

Evenimentul a fost pregătit încă de acum aproape două luni.

”Se spune că atunci când oameni frumoși se strâng într-un loc, lucruri frumoase se întamplă. Totul a pornit din dorința de a inspira și a ajuta, iar de doi ani ne este demonstrat că într-adevăr, oamenii frumoși sunt creatorii lucurilor frumoase. Am devenit pentru a doua oară organizatorii evenimentului XeoTalks, un eveniment menit să aducă zâmbete și bucurii celor din jur. Un eveniment în care oameni frumoși cu aceeași pasiune s-au întâlnit pentru a doua oară la Alba Iulia pentru a învăța lucruri noi, dar mai ales pentru a lega prietenii între echipe și să demonstreze că una dintre principalele calități pe care competiția BRD FIRST Tech Challenge Romania organizată de Asociația Nație Prin Educație le are sunt fair play-ul și crearea unei comunități”, transmit reprezentanții echipei.

La festivitatea de deschidere au participat echipe din competiție, dar și Daniel Breaz, fost rector al Universității „1 Decembrie 1918”, Corina Rotar, decan al Facultății de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti de la UAB și Liviu Stanciu, reprezentant al Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Apoi, ”robotiștii” au avut ocazia să viziteze Alba Iulia printr-un treasure hunt organizat în Cetatea Alba Carolina, pe care cu toții au reușit să-l ducă la bun sfârșit.

Ziua s-a terminat cu discuții libere susținute în sălile Colegiului „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, legate de diferite topicuri alese de participanți, sponsorizări, relația dintre mentori și elevi, management, cât și topicuri tehnice legate de tema jocului din sezonul acesta.

A doua zi a evenimentului XeoTalks a început cu o serie de conferințe susținute de speakeri din toată țara, în aula Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Marius Bîcu a vorbit despre leadership, despre gestionarea echipei din punctul de vedere al unui lider, Cătălina Moleavin care le-a împărtășit tinerilor câteva trucuri din tainele vorbitului liber în public, iar Andrei Avram i-a învățat mai multe despre lucrul în echipă. Asemenea cercetașilor din toată țara, echipele care participă la competiția BRD FIRST Tech Challenge Romania se coordonează singure, împreună cu mentorii lor.

”O mică prezentare a echipei Xeo și-a făcut simțită prezența susținută de absolvenții echipei noastre, printre care se numără și actuali mentori ai echipei. O prezentare care ne-a purtat prin toată povestea Xeo de-a lungul a 3 ani. Ca orice echipă am întâmpinat greutăți, dar fiind unii lângă alții am reușit să trecem peste ele. Pentru că până la urmă, cum ne place să spunem, Xeo este mai mult decât o echipă, Xeo este o familie”, mai transmit tinerii de la Xeo.

Gabriela Alexandru, profesor într-un liceu din București, le-a prezentat concepția ei despre mentorship, iar sesiunea de conferințe s-a încheiat cu Crina Luha, care a vorbit despre neuromarketing.

Seara s-a încheiat cu petrecerea de Halloween, devenită tradiție, unde toată lumea s-a putut relaxa și simți bine în cele mai interesante și înfricoșătoare costume.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. Mircea ( Tony) Achim

  luni, 11.11.2019 at 15:25

  Ma bucur sa vad de aici din SUA ca HCC este inca un colegiu competitiv. Fac parte din generatia CELTA- prima intreprindere scolara din ROMANIA – condusa de profersrul LIVIU HEBEDEAN cel care ne-a dat curjul sa visam ca puten sa spargem barierele gindiri comuniste si sa creem lucruri noi si interesante.
  Acum dupa 30 ani pot spune ca am representat cu mindrie liceul la NASA, FERMI LAB, ARGONE NATIONAL
  in proiecte ca: SPACE SHUTLE, APACHE HELICOPTER, LINEAC Acelerator, F22 and F35. F119
  Le urez si incurjez actuali elevi sa creada in ei si posibilitatile lor si sper sa aiba ocazia se a duce mai departe traditia liceului.
  Sa apreciem profesori si este adevarat ca si in cazul lui LIVIU HEBEDEANU intre geniu si nebunie ( stintifica ) e doar un pas!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Transalpina, locul din care încă nu a plecat iarna. Stratul de zăpadă ajunge la 1 metru, pe marginea drumului

Publicat

Transalpina, șoseaua aflată la cea mai mare altitudine din România, este locul în care încă nu a venit primăvara. Stratul de zăpadă este încă destul de mare, chiar și în zona drumului. 

Deși drumul este curățat, pe margini, zăpada atinge aproximativ un metru. Rudolf Hanzelik a postat pe contul său de Facebook o serie de fotografii pe care le-a realizat la sfârșitul săptămânii trecute, după o vizită cu motocicleta în zonă. De asemenea a realizat și un video.

Transalpina, sau DN 67C este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m).

Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Fiind un drum montan, este închis pe perioada iernii.

Transalpina străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județul Vâlcea, unde se prezintă ca o „șosea de creastă”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă, Florin Roman, liderul deputaților PNL: PSD nu rupe frăția cu infractorii

Publicat

”În calitate de lider al deputaților PNL, am solicitat azi la Comitetul liderilor suplimentarea ordinii de zi cu o serie de proiecte de legi, inițiate de PSD, ținute în sertarele Comisiei juridice, toate în favoarea infractorilor, a celor certați cu legea, și în defavoarea justiției.

Cine crede ca PSD s-a reformat odată cu plecarea lui Liviu Dragnea, se înșeală. Parlamentarii PSD sunt aceeași deputați și senatori care au acces în legislativ din pixul lui Liviu Dragnea.

Proiectele PSD propun printre altele:

scoaterea de sub incidența penală a infracțiunilor de serviciu și corupție a senatorilor și deputatilor;

scăderea pedepselor cu închisoare prin modificarea sporurilor de pedeapsa;

închisoare la domiciliu in faza de arest preventiv pentru majoritatea infracțiunilor și îngrădirea drastică a situațiilor în care judecătorul poate decide arestarea preventivă;

timorarea judecătorilor și procurorilor;

grațierea unor pedepse și reincriminarea insultei și calomniei.

Sunt doar câteva din bombele plasate la Comisia juridică de PSD, care refuza sistematic sa rupa frăția cu infractorii, după ce au eliberat prin recursul compensatoriu mii de criminali, violatori și tâlhari.

PSD și aliații săi de conjunctura, Pro România și UDMR au votat împotriva suplimentării ordinii de zi, semn ca PSD și PSD maghiar, nu doresc oprirea macelaririi legilor justiției.

Am obținut totuși discutarea lor la Comisia juridică a Camerei Deputatilor, unde PNL va vota pentru rapoarte de respingere, iar apoi le vom aduce la plen, unde vom forța PSD sa rupa frăția cu corupții, violatorii și tâlharii!” , a declarat Florin Roman, într-un comunicat de presă.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

ADMITERE LICEU 2020: CALENDARUL oficial, publicat de minister. Înscrieri din 2 iunie, repartizarea computerizată, în 10 iulie

Publicat

elevi liceu

Ministerul Educației a anunțat luni calendarul oficial, actualizat, pentru admiterea la liceu 2020.

Înscrierile pentru probele de aptitudini se fac în perioada 2-5 iunie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie 2020.

Vezi EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a VIII-a

”În contextul epidemiologic actual, ședințele/acțiunile de instruire cu părinții și elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere și a planului de școlarizare, precum și cele pentru completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora pot fi organizate în unitatea de învățământ sau prin mijloace electronice de comunicare–telefon, e-mail, videoconferință. Admiterea candidaților pe locurile speciale pentru rromi se va face computerizat, într-o sesiune distinctă.

Media de admitere, în baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la examenul de evaluarea națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

În data de 27 mai 2020, prima zi din noul calendar de admitere, se afișează oferta de școlarizare/de formare profesională, concretizată în profiluri, domenii și calificări profesionale pentru învățământul liceal, filiera tehnologică.

Înscrierea pentru probele de aptitudini se va realiza în perioada 2-5 iunie”, a anunțat ministerul.

Potrivit sursei citate, completarea opțiunilor în fișele de înscriere, de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, se va realiza în perioada 2-6 iulie 2020, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie 2020.

Vezi CALENDARUL complet al admiterii în învățământul liceal de stat AICI.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Transportatorii de marfă și persoane, verificați de polițiștii din Alba. Peste 100 de șoferi au fost sancționați

Publicat

politie

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba au verificat 284 de autovehicule destinate transportului marfă și celui public de persoane. Pentru abateri constatate au aplicat 111 amenzi.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 20 – 21 mai 2020, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru reducerea accidentelor produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Astfel, în cele două zile au fost verificate 284 de autovehicule de transport marfă și persoane și au fost sancţionaţi 111 conducători de asemenea vehicule.

Cele mai multe sancțiuni (105) au fost aplicate la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Doi conducători auto au fost amendați pentru nerespectarea timpilor de odihnă, conform OG 37 din 2007, iar două pentru nerespectarea prevederile H.G. 69 din 2012 privind transportul rutier.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate