Connect with us
Publicitate

BLAJ

FOTO: Peste 170 de mijloace de transport și zeci de magazine și unități de cazare verificate de Poliție în Alba Iulia și Blaj

Publicat

Polițiștii din Alba au verificat, marți, peste 170 de mijloace de transport și zeci de magazine, piețe, târguri, terase, hoteluri și alte spații de cazare, pentru a vedea dacă se respectă măsurile de protecție sanitară, pentru limitarea infectarii cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județ.

Au fost organizate acțiuni la Alba Iulia și la Blaj.

”În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate. Au fost verfificate 93 de societăți comerciale, piețe, târguri, terase, hoteluri și alte spații de cazare și 171 de mijloace de transport. Scopul vizat a fost prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

În total, au fost aplicate 105 sancțiuni contravenționale, din care 104 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în conformitate cu Legea 55/2020 și una la la Legea 61/1991 pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.  Valoarea totală a contravențiilor a fost de 2.500 de lei”, a transmis IPJ Alba.

Potrivit sursei citate, în intervalul orar 09.00 – 13.00 și 16.00 – 20.00, polițiștii din Blaj au organizat o acțiune punctuală pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost verificate 34 de societăți comerciale, 105 de mjloace de transport și au fost legitimate 160 de persoane. În total au fost aplicate 72 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.075 de lei, din care 48 au fost aplicate pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

O astfel de acțiune a fost organizată și pe raza municipiului Alba Iulia, unde polițiștii au verficat 24 de mijloace de transport în comun, 10 societăți comerciale și au amendat 18 persoane care nu au rspectat măsurile de protecție individuală.

Polițiștii recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, să poarte mască de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să nu se expună la riscuri, pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax