Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 20 de voluntari şi Salvamont Alba au marcat trasee în Masivul Bedeleu, pentru siguranţa turiştilor

Publicat

Salvamont Alba şi voluntari continuă acţiunile de remarcare a traseelor montane, pentru siguranţa turiştilor. În weekend, aceştia au participat la o acţiune pe Masivul Bedeleu.

Peste 20 de voluntari, alături de Salvamont Alba au marcat, în perioada 17-20 mai, trasee spectaculoase din zona Sălciua, Huda lui Papară, Valea Arieșului. Pe lângă traseele de munte, voluntarii au avut de înfruntat şi vremea potrivnică.

Tabăra de corturi a fost amplasată aproape de Huda lui Papară, Cătun Sub Piatră, Sălciua.

La acțiunea din weekendul 17-20 Mai, din Munții Trascău, care a avut ca și scop refacerea traseelor turistice din zona Masivului Bedeleu, au participat 23 de voluntari, membri ai asociațiilor de turism montan Ecouri Verzi Cluj Napoca, Potaissa Turda, Albamont Alba Iulia, SKV Cluj Napoca și Trascău Corp Zlatna, dar și persoane din mai multe orașe ale țării  care vin în fiecare an să descopere cele mai spectaculoase locuri din județul Alba și, bineînțeles, să dea o mână de ajutor.

Voluntarii sunt reuniți în grupul Potecătorii, ce are ca scop informarea oamenilor de munte despre noutatile privind starea marcajelor, potecilor, acțiuni de voluntariat privind refacerea marcajelor și potecilor, reparații sau reconstrucții a cabanelor și refugiilor, educatie outdoor.

S-a lucrat pe mai multe trasee, în ciuda vremii nefavorabile, și au fost chiar situații în care fenomenele meteo extreme (descărcări electrice) au dus la situații periculoase, transmit organizatorii.

Traseele refăcute pun în valoare spectaculoasa zonă a Masivului Bedeleu și fac legătura între mai multe obiective turistice de excepție: peștera Huda lui Papară, Cascada Șipote, Cascada Vânătările Ponorului, peștera Poarta Zmeilor etc. Acțiunea s-a realizat în parteneriat cu SP Salvamont Alba şi cu sprijinul PolarisMed (Viorel Ludușan și Cosmin Berghean).

Consiliul Județean Alba continuă și anul acesta, pentru al cincelea an consecutiv, seria taberelor de remarcare trasee turistice în vederea omologării lor și pentru sporirea siguranței turiștilor pe munte. Activitatea din luna mai a fost a doua de acest fel organizată în 2018. Următoarea tabără va avea loc în perioada 21-24 iunie, în zona Vârful Găina – Dealul Crișului – Platoul Poieni (Arieșul Mic). Apoi vor mai fi organizate tabere în zonele: Valea Ampoiului-Meteș, Baia de Arieș-Mogoș, Șureanu, transmit reprezentanţii Serviciului Turism al CJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Puiulet Adrian

    luni, 21.05.2018 at 14:21

    Multumim alba24!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax