Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 200 de elevi au participat la Festivalul Naţional „Zilele Teatrului pentru copii – Lucian Blaga” 2017, de la Alba Iulia. Echipele de pe locul I

Publicat

festival teatru pentru copii Peste 200 de elevi din şase judeţe au participat, în perioada 25-26 mai, la Festivalul Naţional „Zilele Teatrului pentru copii – Lucian Blaga”, ediţia a X-a, 2017, de la Alba Iulia. Au prezentat scenete la Teatrul de păpuşi „Prichindel”, iar o parte dintre ei au fost susţinuţi de prieteni şi părinţi.

În cadrul evenimentului, au prezentat spectacole trupe de elevi de la mai multe şcoli din Alba (Alba Iulia, Blaj, Ocna Mureş) şi din judeţele Cluj (Palatul Copiilor Cluj-Napoca), Braşov (Palatul Copiilor Făgăraş), Mureş (Palatul Copiilor Sighişoara), Vâlcea (Clubul Copiilor Drăgăşani şi Palatul Copiilor Rm. Vâlcea), Giurgiu (Palatul Copiilor Giurgiu). Peste 150 de copii au fost de la unităţi de învăţământ din Alba, iar 75 au venit din celelalte judeţe menţionate.

Trupele au concurat în cadrul festivalului, pe categorii de vârstă diferite, respectiv învăţământ primar, gimnaziu şi liceu.

La secţiunea pentru liceu, primul loc a fost câştigat de trupa de la Clubul Copiilor Sighişoara (Mureş), iar la secţiunea gimnaziu, pe locul I s-a situat Palatul Copiilor Cluj şi Clubul Copiilor Blaj.

La categoria învăţământ primar, a câştigat trupa de la Palatul Copiilor din Alba Iulia, dar au fost remarcate şi momentele oferite pe scenă de către cei mai tineri dintre concurenţi: copiii de clasa zero de la Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” şi cei de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” au fost la egalitate, impresionând publicul cu reprezentaţiile lor.

Elevii au primit diplome din partea organizatorilor, iar în deschiderea evenimentului, elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor din Alba Iulia au susținut un moment muzical.

Evenimentul a fost organizat de IŞJ Alba, prin Palatul Copiilor Alba Iulia şi a fost inclus în calendarul de activităţi extraşcolare elaborate de MENCŞ pentru anul 2017.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax