Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 200 de elevi din 28 de ţări au vizitat Cetatea Alba Carolina. IŞJ Alba a găzduit Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători

Publicat

IMG_2332 Inspectoratul Școlar Județean Alba a participat, în calitate de gazdă și partener, la Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători, un eveniment internațional care se desfășoară pentru prima dată în România.

Miercuri, 240 de elevi pasionați de știință și tehnologie din 28 de țări ale lumii au vizitat Cetatea Alba Carolina, însoțiți de profesorii de istorie și de limba engleză din județul Alba, care au facilitat traducerea în limba engleză și descrierea reperelor istorice și arhitecturale locale.

„În virtutea parteneriatului eficient cu M.E.N.C.S și Inspectoratele din zona Nord Vest am avut onoarea de a participa la un eveniment de o mare amploare, în calitate de gazde și parteneri. Acest eveniment internațional se desfășoară pentru prima dată în România și reunește participanți din 28 de țări ale lumii, adică 240 de elevi pasionați de știință și tehnologie, eveniment care se desfășoară în perioada 16 – 22 aprilie. Ne referim la Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători, conferință aflată la cea de-a 23-a ediție”, a transmis inspectorul școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș.

Cei 240 de elevi au vizitat miercuri, 20 aprilie, Cetatea Alba Carolina, însoțiți de profesorii de istorie și de limba engleză din județul Alba, care au facilitat traducerea în limba engleză și descrierea reperelor istorice și arhitecturale locale.

Domnii profesori de istorie au pregătit o prezentare a celor mai importante repere istorice, turistice și arhitecurale. Intenția a fost de a sprijini elevii participanți la acest proiect, să parcurgă traseul celor trei fortificații și toată Cetatea Alba Carolina însoțiți de ghizii și traducatorii care au descris istoria acestor locuri unice.

Mulțumim pe această cale M.E.N.C.S și Inspectoratul școlar județean Cluj, colegilor profesori participanți, elevilor participanți și cadrelor didactice implicate din județul Alba, pentru buna desfășurare a activităților din cadrul acestui amplu proiect de dezvoltare a învățământului preuniversitar”, a mai transmis Marcela Dărămuș. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax