Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 200 de elevi din Apuseni, informați de polițiștii din Alba despre pericolul consumului de droguri

Publicat

Peste 200 de elevi din zona Munților Apuseni au fost informați de polițiștii de la prevenire, în legătură cu pericolul pe care-l reprezintă un comportament violent și consumul de droguri, transmite IPJ Alba.

Acțiunea a fost derulată de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba, alături de specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia, partenerii din proiectul „Împreună pentru Siguranța tinerilor”.

Miercuri, peste 200 de elevi ai Colegiului Național „Avram Iancu” din Câmpeni și ai Școlii Gimnaziale „Nicodim Ganea” din Bistra au luat parte la dezbateri privind bullyig-ul și consumul de droguri.

Elevii au fost îndemnaţi să adopte un comportament nonviolent, atât la şcoală cât şi în afara acesteia, să nu intre în anturaje periculoase sau în contact cu persoane conflictuale, predispuse la săvârșirea de infracţiuni.

Au fost încurajați să discute cu părinţii şi profesorii şi să le ceară ajutorul atunci când sunt ameninţaţi ori şicanaţi de colegi, să-şi trateze colegii cu respect şi toleranţă, să comunice civilizat, să nu dea curs provocărilor, să nu se împingă sau să-şi lovească colegii, nici măcar în joacă.

Tinerii au aflat ce sunt drogurile, ce înseamnă dependența și servajul, care sunt efectele asupra sănătății și statutului social al unui consumator și cum își atrag, traficanții, clienții și au fost sfătuiți să nu încerce să le consume, nici măcar din curiozitate.

Acțiunile prevăzute în cadrul proiectului „Împreună pentru siguranța tinerilor”, desfășurate de Inspectoratul de Poliție Județean Alba în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Alba și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia, se vor desfășura în unitățile de învățământ din județul Alba, până a sfârșitul anului școlar 2019 – 2020.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax