Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Peste 25 de milioane de lei investiți în dotarea școlilor din Alba Iulia, cu materiale didactice, mobilier și echipamente IT

Publicat

Începutul noului an școlar 2024-2025 aduce vești excelente pentru elevii și profesorii din Alba Iulia: peste 25 de milioane de lei sunt investiți în modernizarea școlilor din municipiu, asigurând dotări de ultimă generație, de la mobilier modern la echipamente IT și materiale didactice. Această investiție semnificativă, realizată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, reprezintă un pas important în direcția creării unui mediu educațional modern, adaptat nevoilor actuale, a transmis luni, primarul Gabriel Pleșa. 

„Într-un efort ambițios de a remodela peisajul educațional din oraș, municipiul Alba Iulia a obținut o finanțare importantă prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul „Dotarea și digitalizarea unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Alba Iulia și a unităților conexe”.

Nevoile reale au fost identificate de fiecare școală în parte. Inițiativa, unică prin amploarea și coerența sa, a fost concepută și pusă în practică de către echipa de proiecte a Primăriei pentru a răspunde direct nevoilor elevilor și profesorilor din Alba Iulia, creând un mediu de învățare stimulativ, interactiv și adaptat noilor tehnologii.

Investiți în dotarea școlilor din Alba Iulia

Investiția de peste 25 de milioane de lei reprezintă o promisiune respectată de administrația locală, în ceea ce privește domeniul educațional. Îmi doresc, nu doar în calitate de primar al Albei Iulia, ci și ca părinte, să oferim elevilor și profesorilor condiții optime pentru a-și putea desfășura activitatea așa cum se cuvine.

Alba Iulia este un municipiu în continuă dezvoltare și din punct de vedere al investițiilor în educație, iar acest aspect reprezintă o normalitate.Proiectul, de o amploare deosebită, a fost realizat cu mult profesionalism, răbdare și perseverență de echipa primăriei Alba Iulia și îi felicit pe toți colegii implicați.

Vă asigur că relația dintre Primăria Municipiului Alba Iulia și școlile din municipiu este și va fi în continuare una bazată pe respect, dialog și susținere necondiționată pentru activitatea școlară, pentru că o comunitate puternică se construiește prin educație, muncă, respect și credință.

Vă doresc tuturor, stimați profesori și dragi elevi, un an școlar plin de reușite și mult succes!”, a scris primarul, pe pagina de Facebook.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate