Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 250 de elevi din Alba Iulia și Aiud, consiliați de polițiști, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor

Publicat

Peste 250 de elevi din municipiile Alba Iulia și Aiud au fost consiliați de reprezentanții IPJ Alba, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor. Au fost îndemnați să facă sport, să-și găsească hobby-uri, să facă orice activitate care să îi determine să se abțină de la tentații precum consumul de droguri sau fumatul.

Potrivit IPJ Alba, miercuri și joi, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, cu sprijinul cadrelor didactice, au continuat acţiunile informativ – preventive dedicate siguranței copiilor.

Peste 150  de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” și ai Școlii Gimnaziale „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia și peste 100 de elevi ai Colegiului Național „Titu Maiorescu” și ai Școlii Generale „Axente Sever” din Aiud au participat la activităţi în cadrul cărora poliţiştii au prezentat teme privind prevenirea hărţuirii în şcoli, prevenirea consumului de alcool și droguri precum și prevenirea din infracțiuni contra patrimoniului.

Elevii au primit informaţii legate de formele şi cauzele manifestărilor violente în şcoală, vârsta de la care o persoană poate fi trasă la răspundere penală pentru faptele sale, consecinţele comiterii unor infracţiuni, factorii favorizanţi pentru un comportament agresiv, capcanele unui anturaj nepotrivit și consecinţele absenteismului şcolar.

”Polițiștii i-au sfătuit să fie precauți atunci când se împrietenesc cu diverse persoane, care, pentru a-i accepta în noul grup le pot impune condiții, cum ar fi să fumeze, să consume alcool sau droguri sau să facă anumite lucruri ilegale. Au fost îndemnați să facă sport, să-și găsească hobby-uri, să facă orice activitate care să îi determine să se abțină de la tentații nesănătoase”, transmit reprezentanții IPJ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax