Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 3 milioane de euro, finanţare pentru modernizarea secţiei de Maternitate a spitalului din Cugir

Publicat

Aproximativ 14 milioane de lei vor fi investiți în clădirea Maternitate-Pediatrie a Spitalului Orășenesc Cugir, în următorii doi ani și jumătate. Suma provine din fondurile europene pe care Primăria Orașului Cugir le-a accesat în baza proiectului “Creșterea eficienței energetice în clădirea publică Secția Maternitate și Pediatrie – Spital Orășenesc Cugir”. Contractul pentru cererea de finanțare a fost semnat joi, 10 mai, de către primarul Adrian Teban şi directorul General ADR Centru, Simion Crețu.

Conform proiectului, vor fi executate lucrări de reabilitare exterioară și interioară cum ar fi: izolarea termică, înlocuirea tâmplăriei, lucrări de consolidare, recompartimentări, înlocuirea instalațiilor termice, electrice și a celor de apă și canalizare, reabilitarea sistemului de climatizare folosind și resurse de energie regenerabilă solară și pompe de căldură. Fiecare salon va avea grup sanitar, va fi montat un sistem de supraveghere video pe circuit închis și un sistem de supraveghere bolnavi, iar ascensorul va fi înlocuit cu unul care să asigure accesul cu targă, transmit reprezentanţii Primăriei.

“La secția Maternitate a Spitalului aceste investiții erau necesare, deoarece, până în prezent, din cele cinci corpuri de clădire de pe strada Nicolae Bălcescu, numai unul singur nu a fost supus încă niciunei lucrări de reabilitare și eficientizare energetică, și anume C2. Degradarea fizică și morală a clădirii, reprezintă și motivul pentru care niciuna din nașterile înregistrate în Cugir în ultimii ani nu a avut loc în secția Maternitate și Pediatrie din cadrul Spitalului Orășenesc Cugir. Anticipăm că reabilitarea și modernizarea acestei secții va atrage noi cadre medicale și noi pacienți, atât din oraș, cât și din localitățile învecinate”, a declarat primarul oraşului Cugirului, Adrian Teban, în momentul semnării contractului de finanțare.

Proiectul se derulează în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 și este destinat îmbunătățirii gestionării energiei și reducerii consumurilor de curent și gaz de la Spitalul Orășenesc Cugir, Secția Maternitate și Pediatrie. Beneficiar direct este spitalul, iar beneficiari indirecți, pacientele și medicii. Durata de derulare a investițiilor se va întinde până la finalul lunii septembrie 2020, fiind necesare fonduri totale în valoare de circa 13,89 milioane lei (peste trei milioane euro), din care 11,3 milioane lei (peste 2,45 milioane euro) fiind fonduri nerambursabile, restul provenind din contribuția beneficiarului.

”Orașul Cugir, ca orice fostă zonă monoindustrială, își creează acum un nou drum pe calea dezvoltării durabile. Accesăm fondurile europene, deoarece avem nevoie de aceste resurse financiare și investim banii publici în ceea ce s-a dovedit important pentru locuitori. În perioada precedentă am reabilitat șapte străzi din Cugir și Vinerea și am modernizat Ambulatoriul Spitalului Orășenesc, absorbind peste 3,5 milioane euro. Pentru această perioada ne orientăm către îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor prin reabilitarea altor străzi din oraș, investim bani europeni în reabilitarea termică a clădirilor, pentru eficientizarea consumurilor de curent și gaz, precum și pentru reducerea costurilor publice” a mai spus Adrian Teban.

Potrivit directorului ADR Centru, Simion Crețu la nivelul întregii regiuni, pe acest apel de proiecte, mai sunt încă 10 cereri de finanțare în faza precontractuală.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate