Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 30 de elevi şi profesori din Alba Iulia au vizitat Suedia şi Danemarca. Au aflat despre sistemul de educaţie în ţările nordice

Publicat

IMG_1924 Un grup de 38  elevi si  profesori din Alba Iulia au vizitat Suedia şi Danemarca, la începutul lunii aprilie, în contextul unui schimb cultural cu colegii din cele două ţări. Au avut ocazia să vadă cum se desfăşoară procesul de educaţie în cele două ţări, dar şi obiective turistice.

Vizita s-a desfăşurat în perioada 5-9 aprilie, în Suedia la Malmo și în Danemarca la Copenhaga. În Malmo, elevii și profesorii albaiulieni au fost oaspeții Borgarskola, un liceu înființat în 1874, cu 1400 elevi, 110 profesori și un buget anual de 10.000.000 euro, după cum a precizat organizatorul acţiunii, profesorul Sorin Schiau, director adjunct la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia.

Elevii şi profesorii au primit informații despre sistemul educațional suedez. În Copenhaga, grupul a fost primit la Ambasada României în Regatul Danez de ambasadorul Matei Viorel Ardeleanu, care le-a dat detalii despre Danemarca, sistemul de educație, posibilitatea de a studia acolo, comunitatea românească, activitățile specifice unei ambasade.

Apoi grupul a vizitat Palatul Amalienborg, Palatul Rosenborg, Muzeul Guinness, Primăria din Copenhaga și au descoperit orașul printr-o croazieră pe canalele sale.

Elevii şi profesorii albaiulieni mulţumesc pe această cale celor care au făcut posibil acest schimb cultural.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax